Un fan a cumpărat motocicleta SF din filmul Tron

tron-motocicleta-sf (1)

Chiar dacă pelicula Moștenirea lui Tron nu a fost o capodoperă, un fan înfocat a cheltuit 77.000 de dolari pentru o replică 1:1 a motocicletei folosite în filmul produs de Disney.

Motocicleta a fost adjudecată în cadrul licitației organizate de una dintre cele mai prestigioase agenții din domeniu. Casa RM Sotheby a mai pus la vânzare în cadrul licitației mai multe obiecte inedite: machete de motoare și mașini clasice extrem de scumpe. Întreaga colecție auto a fost vândută separat pentru suma fabuloasă de aproape 54 milioane de dolari.

Motocicleta inspirată din pelicula Tron, are un propulsor electric care generează o putere de 96 volți. Alimentarea cu energie a bateriilor Lithium se face cu ajutorul unui computer integrat care comunică cu motorul și transmisia electrică. De asemenea și accelerația vehiculului este asistată electronică iar frânele (față, spate) hidraulice.

În ciuda faptului că motocicleta arată SF, proiectantul a dat asigurări că aceasta se poate conduce relativ confortabil și la viteze reduse. Motocicleta este vopsită în negru cu dungi albe, iar pentru un efect vizual și mai spectaculos, ornamentele cauciucurilor sunt luminate cu ajutorul ledurilor în albastru.

Lungmetrajul Tron a debutat pe ecranele cinematografelor în data de 17 Decembrie 2010, obținând încasări de 2.5 milioane de dolari doar în Marea Britanie.

Mai jos aveți o galerie foto cu motocicleta SF:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Avatar Sebi Varga says:

    Motocicleta monstruuuuuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *