Ți-ai dorit vreodată ca o pictură să prindă viață pur și simplu?

Van Gogh

 

Capodopera semnată de celebrul artist olandez Vincent van Gogh prinde viață datorită tehnologiei tri-dimensionale (3D).

Un artist din New York (Mackenzie Cauley) a transformat tabloul intitulat The Night Cafe într-o superbă animație 3D. Împătimiții de cultură pot pătrunde în lumea lui Van Gogh cu ajutorul unei perechi de ochelari 3D. Pentru un efect vizual și mai spectaculos, Mackenzie a inclus în tabloul digital mai multe animații care readuc la viață persoanele din tablou.

Turul virtual al tabloului a fost realizat de artist prin decuparea bucată cu bucată a imaginilor din pânza originală. Apoi imaginile obținute au fost prelucrate cu ajutorul mai multor software-uri pe calculator. Pentru a umple părțile lipsă din tabloul original (2D), Mackenzie a adăugat lângă barul din tablou un pianist care delectează clienții din local. Iar pentru ca imaginea 3D să fie completă, Mackenzie l-a inclus și pe pictorul olandez Van Gogh (care fumează liniștit dintr-o pipă) în peisaj.

„Pictura lui Van Gogh a fost ideală pentru modelarea în 3D” a declarat Mackenzie. „Chiar dacă tabloul a fost pictat pe pânză tradițională, datorită tehnicii remarcabile cu care a fost realizat, efectele vizuale, precum lumina care se răsfrânge de la candelabre în încăpere, devin și mai spectaculoase în 3D” a mai adăugat acesta.

Cine a fost Vicent William van Gogh?

Aproape necunoscut în timpul vieții sale, Van Gogh este astăzi unul dintre cei mai celebri pictori din lume. El a realizat aproximativ 2000 de lucrări care reprezintă portrete, naturi moarte și peisaje. Lucrările lui Van Gogh au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, datorită culorilor vii și a impactului emoțional cu care erau realizate. Olandezul a suferit de boli mintale, iar  la vârsta de 37 ani s-a sinucis. Cele mai cunoscute opere semnate de Van Gogh sunt: Mâncătorii de cartofi, Vază cu floarea-soarelui, Portretul doctorului Gachet și Noapte înstelată.

Mai jos puteți urmări un tur virtual al tabloului The Night Cafe:

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

3 Responses

  1. Vlad says:

    Chiar interesant, dar cred ca si mai bine se vede cu un set de realitate augumentata 🙂

  1. August 31, 2015

    […] foarte multe detalii din caracteristicile individuale ale celor mai consacrați artiști (Vincent van Gogh, Edvard Munch sau Pablo […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *