Microsoft renunță definitiv la Windows Media Center

media-center.0

Gigantul din Redmond dorește să împrospăteze noul sistem de operare Windows 10 și aplicațiile terțe care vor fi incluse în acesta. În acest sens Microsoft a făcut deja primii pași renunțând deja la browser-ul Internet Explorer, în favoarea unui browser mult mai modern și rapid (având numele de cod Spartan). Astăzi, oficialii companiei au confirmat faptul că vor renunța definitiv și la aplicația Windows Media Center sau mai bine zis la Centrul de Entertainment al utilizatorilor (așa cum era denumit de ceva vreme).

Utilizatorii care vor face upgrade de la sistemul de operare Windows 7 la Windows 8 vor observa în curând că aplicația nu va mai fi instalată. Chiar dacă nu s-au mai implicat activ în dezvoltarea aplicației Windows Media Center încă din anul 2009, Microsoft a inclus aplicația și la sistemele de operare mai noi (Windows 7 și Windows 8). Decizia Microsoft nu a surprins publicul, deoarece popularitatea aplicației a scăzut dramatic în ultimii ani.

Microsoft a introdus pentru prima dată aplicația Windows Media Center în anul 2001, odată cu lansarea unei ediții speciale a celebrului sistem de operare Windows XP. Windows Media Center integrează tot conținutul multimedia (filme, muzică, poze și canale digitale) pe care un utilizator îl are stocat pe suportul intern sau extern de date. Chiar dacă au fost mai mulți producătorii care au realizat pc-uri dedicate pentru aplicația de entertainment, Windows Media Center nu s-a bucurat niciodată de popularitatea scontată de Microsoft.

Gigantul american va comercializa începând cu această vară noul sistem de operare Windows 10 (despre care am scris mai multe aici și aici), oferind utilizatorilor posibilitatea de a testa în mod gratuit timp de un an de zile noul sistem de operare.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Avatar Cosmin says:

    Pai WMC nu mai prezenta un interes pentru nimeni inca de la lansarea Win 7…

  2. Avatar Alina says:

    Era chiar util daca aveai un tunner, dar au apus de mult acele vremuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *