Mașina viitorului: se conduce din lateral și își schimbă forma

eco2-3

Institutul German de Cercetare al Inteligenței Artificiale, a prezentat publicului larg noul concept de mașină inteligentă. Intitulat EO2, autovehiculul smart a fost proiectat pentru a face față cu brio în zonele urbane aglomerate, unde spațiul de manevră este redus (mai ales în perioada orelor de vârf) iar parcările sunt aproape inexistente. Chiar dacă este deocamdată doar un prototip, autovehiculul EO2 oferă un adevărat exemplu privitor  la inovațiile care ar trebui să existe la un autoturism intitulat smart.

Nuanțat în alb, echipat cu uși rabatabile și geamuri ergonomice, autoturismul cu propulsie electrică EO2, te duce cu gândul la viitor. Nu doar doar că arată SF dar se și manevrează inteligent.

Toate cele patru roți se pot roti la 90 de grade, pentru ca autoturismul să se încadreze și în cele mai înguste locuri de parcare. Roțile permit șoferului să rotească autoturismul pe loc în cerc complet, iar la nevoie acesta se poate conduce și din lateral. Așadar, șoferii sau șoferițele care încă probleme cu parcarea laterală, vor îmbrățișa noul stil de condus și de manevrat autovehicul.

EO2 electric

Și șoferii care nu au probleme cu parcările incomode, beneficiază de puțin ajutor: dacă spațiul de manevre dintre două autovehicule nu este suficient de mare, EO2 își scurtează caroseria pentru o parcare reușită chiar și în cele mai “vitrege” condiții.

Iar dacă aceste lucruri nu sunt suficiente, germanii își doresc ca pe viitor să dezvolte o platformă pentru interconectarea mașinilor electrice astfel încât energia consumată să rămână cât mai redusă, iar mediul înconjurător să fie și mai puțin afectat.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Catalin Chis says:

    Interesant… pacat ca are doar doua locuri.

  2. Alina says:

    Masina de fete clar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *