În sfârșit! Autoturismele fără șoferi devin realitate!

google-car-prototype-pic

La aproape un an de când au lansat prototipul autoturismului autonom, Google se pregătește în sfârșit să renunțe la testele de poligon și să aducă autovehiculul autonom în circulația urbană.

Gigantul tech a declarat recent că deține mai multe versiuni de autovehicule autonome, toate fiind pregătite să treacă la următoarea etapă a testelor: circulația pe drumurile publice din California. Asta înseamnă că o parte a locuitorilor din SUA vor vedea cât de curând pe autostrăzi și drumurile publice autovehicule care vor accelera, frâna și vira fără șofer.

După ce au finalizat cu brio la finalul săptămânii trecute ultimele teste de securitate, Google este pregătit să facă pasul cel mare. Conform comunicatului de presă apărut pe blogul oficial, Google spune că autovehiculele care urmează să fie testate pe drumurile publice au parcurs deja peste 15.000 de km în fiecare săptămână în poligonul de testare. Chiar dacă ideea de bază este ca autovehiculele să parcurgă kilometri pe șosele în mod autonom (fără șofer direct implicat), Google a declarat că autoturismele sunt echipate cu comenzi pe care „șoferii” le pot utiliza în cazurile speciale.

Autovehiculele autonome vor fi limitate la 35 km/h și vor fi controlate de același soft cu care Google a echipat autoturismele Lexus. Cu ajutorul acestui soft, Google spune că dorește să descopere noi provocări unice în rândul autovehiculele autonome. Se va monitoriza toți parametrii de funcționare a autoturismului, iar softul va fi capabil să facă predicții de navigare, evitând zonele aglomerate, drumurile în lucru, etc.

Mai jos aveți un clip video în care Google prezintă povestea autoturismului autonom:

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Rares Silva says:

    Pai si cu placerea de a conduce ce facem ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *