Cât costă o promisiune făcută acum 10 ani? 230 milioane de dolari!

nick-woodman-gopro

Fondatorul și CEO-ul în exercițiu al companiei GoPro, Nick Woodman și-a respectat promisiunea făcută acum 10 ani față de o angajată, iar aceasta l-a costat nu mai puțin de 230 milioane de dolari.

La începuturile companiei GoPro, Nick Woodman i-a promis primei angajate (Neil Dana) că îi va returna 10% din toate vânzările de acțiuni ale companiei. Dana a rămas în continuare angajată la GoPro, ocupând în prezent poziția de director de vânzări, iar de curând aceasta și-a exprimat opțiunea de a retrage echivalentul a 10% din sumele încasate până în prezent de companie în urma vânzării de acțiuni. Chiar dacă veniturile totale ale companiei vor fi mai mici cu aproximativ 230 milioane de dolari, Nick și-a respectat promisiunea, aprobând cererea angajatei.

Nick Woodman a înființat compania GoPro în 2004, comercializând inițial huse protectoare pentru aparate mici de fotografiat. Odată cu trecerea timpului, compania și-a extins domeniul de activitate și a produs celebrele camere de acțiune și accesoriile Hero. La scurt timp după lansarea pe piață a camerei de fotografiat și filmat Hero, compania s-a bucurat de un succes imens. Vânzările produselor Hero au explodat pur și simplu, compania extinzându-și din nou obiectul de activitate, precum și numărul angajaților.

La ora actuală compania GoPro are peste 850 de angajați, 985 milioane de dolari cifră de afaceri, iar în anul 2014 americanii au raportat un profit de 50.6 milioane de dolari.

Urmărește mai jos o compilație realizată cu a treia generație (3+) a camerei de fotografiat și filmat Hero:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Alex Presecan says:

    Macar omul isi tine promisiunile, indiferent de costuri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *