După un lung șir de zvonuri privitoare la performanțele smartwatch-ului AppleWatch, oficialii din Cupertino recunosc problema: senzorul care se ocupă de citirea ritmului cardiac (amplasat în partea din spate a carcasei) întâmpină dificultăți dacă este utilizat de persoanele care au tatuaje.
Ultimele rapoarte ale jurnaliștilor americani demonstrează clar faptul că cerneala din tatuajele permanente interferează cu senzorul care înregistrează ritmul cardiac al utilizatorului. Compania americană a revizuit rapid documentul de utilizare a smartwatch-ului AppleWatch, atenționând utilizatorii cu privire la posibilele probleme de performanță ale ceasului inteligent.
„Tatuajele permanente pot avea un impact negativ asupra senzorului heart rate. În funcție de cerneala și de modelul tatuajului, lumina transmisă de senzor poate fi întreruptă, ajungându-se la erorii de citire a parametricilor.” se arată în documentul oficial revizuit de Apple.
Chiar dacă mai mulți utilizatori s-au declarat nemulțumiți de performanțele ceasului inteligent, statisticile arată clar: AppleWatch se vinde ca pâinea caldă. În prima zi de comenzi Apple a înregistrat 1.24 milioane de comenzi, smartwatch-ul depășind la capitolul vânzări inițiale primul iPhone lansat de Apple în 2007. Conform unui raport al companiei de cercetare HIS Technology, gigantul american cheltuie doar 83.7 dolari pentru a produce un ceas inteligent pe care îl comercializează cu 349 de dolari. Costul materialelor și al producției reprezintă doar 24% din prețul de vânzare din magazine, astfel AppleWatch întrece la capitolul profitabilitate chiar și iPhone-ul care are un cost de producție de aproximativ 29-38% din prețul din magazine.
Oara isi justifica AppleWatch banii ?
Cred ca aceasta editie nu isi justifica banii..
Inteleg ca, de dragul smartwatch-urilor, oamenii nu se vor mai tatua ;). Ce l putin nu pe brate.
Asta cel putin in cazul Apple care nu a gasit deocamdata o rezolvare la aceasta problema