TEST: Rezistă sau nu iPhone 6 şi Galaxy S6 la testul apei clocotite?

Galaxy-S6-iPhone6s

Încă nu s-a terminat bine frenezia cu disputa bendgate (unde telefoanele sunt supuse la teste de presiune, pentru a se vedea rezistența acestora la forța mecanică), că pe internet au apărut deja alte videoclipuri încărcate de diferiți utilizatori care doresc să vadă care sunt limitele actualelor vârfuri de gamă de la Samsung şi Apple.

Astăzi vă prezint una dintre cele mai inedite metode de testare a terminalelor: apa fiartă.

Da, un utilizator a fost curios să afle care dintre smartphone-urile iPhone 6 şi Galaxy S6 rezistă mai mult într-un recipient cu apă fierbinte. Ciudată curiozitatea tânărului, din moment ce ambii producători au declarat la lansarea terminalelor ca acestea nu sunt rezistente la apă. Chiar dacă nu știm adevăratul motiv care l-a îndemnat pe tânăr să realizeze acest test, după cum putem observa în videoclipul de mai jos, device-ul iPhone 6 a fost pierzătorul acestei confruntări, rezistând doar 10 secunde în lichidul fierbinte. Display-ul device-ului s-a înnegrit, componentele interne cedând aproape instant. Surpriza vine însă din partea coreenilor, deoarece Galaxy S6 a rezistat puțin peste un minut, după care terminalul s-a închis forțat din cauza supraîncălzirii.

Pentru a-şi satisface complet curiozitatea, tânărul a introdus cele două device-uri într-un recipient cu apă rece, testând rezistența terminalelor la șocul termic. Display-ul smartphone-ului iPhone 6 a afișat doar logo-ul mărului, în timp ce device-ul Galaxy S6 nu a mai pornit.

Morala poveștii? Dacă vrei să faci ceva inedit (spre stupid), confirmi într-un test ceea ce producătorii au confirmat încă de la lansarea smartphone-urilor: device-urile iPhone 6 şi Galaxy S6 nu sunt rezistente la apă.

Mai jos aveţi videoclipul cu testul inedit:

Dacă ţi-a plăcut articolul, distribuie-l şi prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

7 Responses

 1. Alexandru Stancic says:

  Cred ca tipul ii mai interesat de numarul de vizualizari pe care le are clipul, nu de testul in sine 🙂

 2. Nicu Szabo says:

  Era de asteptat ca Samsung sa fie mai rezistent…

 3. Catalin Chis says:

  Ciudat cum a mai afisat logo-ul, dupa ce s-a innegrit asa violent ecranul

 4. Mihaela Rastip says:

  pff ce putin a rezistat iphone ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *