Mini promite că șofatul nu va mai fi la fel! Vezi ce vor britanicii să introducă pe piață

Mini-smart-glass (2)

Cu ocazia Salonului Auto Internațional de la Shanghai, compania britanică Mini (care face parte din grupul bavarez BMW), a prezentat un nou concept de realitate augmentată pentru șoferii din întreaga lume. Ochelarii smart, denumiți Mini Vision vor proiecta șoferului foarte multe informații relevante în timpul parcurgerii unui traseu.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Mini susțin că șoferii vor putea vizualiza datele reale de navigație (inclusiv informații despre starea drumului, ambuteiaje etc.), puncte de destinație, limite de viteză pe diferite sectoare de drum, puncte de real interes pe parcursul unui traseu, notificările de la smartphone (deoarece ochelarii partajează informații cu smartphone-ul) și un concept cu totul special: parcarea augmentată – camera pentru asistență la parcare (amplasată în bara spate) va proiecta imagini direct pe ochelarii-smart folosiți de șofer.

Însă cea mai interesantă caracteristică a ochelarilor este conceptul X-Ray View, care „transformă” în transparent obiectele solide ce se află în câmpul vizual al șoferului, astfel ca acesta să poată observa mult mai ușor pietonii, eventuale obstacole sau alți participanți la trafic. Conform descrierii făcute de Mini, X-Ray View elimină unghiurile moarte, sporind astfel siguranța șoferului, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Chiar dacă Mini a prezentat noua pereche de ochelari inteligenți, proiectarea acestora a fost realizată de echipa de designeri de la BMW, iar partea hardware este asigurată de compania Qualcomm. Momentan reprezentanții Mini nu au oferit mai multe detalii despre modul de funcționare al ochelarilor smart și nici nu au oferit mai multe informații referitoare la implementarea actualei tehnologii în rândul autoturismelor de serie.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Septimiu Alb says:

    Arata bine, dar sunt chiar atat de utili ?

  2. Alex Presecan says:

    Interesanta faza cu X ray view… cred ca nu exista sofer sa nu se fi lovit macar odata de problema unghiului mort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *