iPad-ul Papei Francisc a fost vândut la licitație pentru suma de 30.500 dolari

An Apple iPad which belonged to Pope Francis is seen at Castells auction house in Montevideo

iPad-ul care a aparținut pontifului de la Vatican a fost vândut în această săptămână la o licitație caritabilă în Uruguay pentru suma de 30.500 de dolari. Tableta produsă de Apple a fost cumpărată de o persoană care a dorit să rămână anonimă. Banii obținuți de Papa Francisc în urma vânzării au fost donați în scop caritabil.

Compania care s-a ocupat de organizarea licitației a declarat că persoana care și-a adjudecat tableta inteligentă a plasat cea mai mare ofertă prin intermediul unui telefon, dar aceștia nu au dorit să dezvăluie identitatea sau naționalitatea acesteia.

Nu este pentru prima dată când Papa Francisc (care a criticat în nenumărate rânduri “economia” de piață a prelaților ortodocși) și-a donat lucrurile personale în scop caritabil. Anul trecut Papa Francisc a vândut o motocicletă Harley-Davidson primită cadou, iar banii obținuți (257,681 de dolari) au fost direcționați spre proiecte umanitare.

„Să faci o faptă bună cu el”, i-a transmis Papa Francisc noului posesor al tabletei la înmânare. Pe partea metalică din spate, tableta are o inscripție personalizată: “Sanctitatea sa Francisco – Serviciul de Internet al Vaticanului, martie 2013“. Câștigătorul licitației a mai primit și un certificat de autenticitate semnat de oficialii de la Vatican și o tastatură Logitech neagră.Ipad- Papa

Spre deosebire de predecesorii săi, Papa Francisc a îmbrățișat tehnologia în timpul mandatului, declarând că internetul este un „dar de la Dumnezeu”, prin care se poate promova direct dialogul între credincioși. Anul trecut în februarie Papa Francisc a participat la un eveniment găzduit de gigantul american Google, unde a vorbit copiilor cu dizabilități și nevoi speciale.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Nicu Szabo says:

    Bravo lui! Un Papa model…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *