Vezi noua mobilă SF de bucătărie de la IKEA

ikea-concept-kitchen

Producătorul Suedez de mobilier casnic IKEA dorește să schimbe complet conceptul de bucătărie modernă. Viziunea IKEA pentru viitoarea mobilă de bucătărie este cu adevărat SF.

„Bucătăria SMART nu trebuie redusă la doar câteva aparate (cafetieră, cuptor, frigider etc.) care au această caracteristică. Viziunea noastră asupra bucătăriei smart cuprinde un întreg ansamblu, menit să fie mai util, economisind în acest mod timp și resurse pentru clienții noștri.” se arată în nota introductivă a descrierii de pe site-ul oficial.

Printre cele mai inovative produse prezentate de IKEA se remarcă camera frigorifică prin inducție (care păstrează proaspete produsele alimentare pentru mai mult timp), sistemul automat de sortare și eliminare a deșeurilor menajere și poate cea mai interesantă dintre ele: blatul de gătit.

Tehnologia din spatele proiectului nu este nouă, însă implementarea este foarte bine gândită. Datorită conectării la rețea, blatul inteligent recunoaște instant obiectele (vase, ingrediente etc.) așezate de utilizator și manipulările acestora. O dată activat, blatul inteligent oferă utilizatorului informații importante despre rețete, metode de gătit, ingrediente, cantități, valori calorice ale produselor etc. O altă caracteristică interesantă o reprezintă faptul că blatul inteligent are integrat un aragaz prin inducție. Astfel, utilizatorul poate manevra în același spațiu de gătit mai multe obiecte.

„Lumea se află într-o continuă schimbare, la fel și nevoile consumatorilor. Masa inteligentă a fost gândită pentru a răspunde tuturor cerințelor. De acum poți face mai mult: în același loc pregătești masa, afli informații personalizate despre ingrediente și rețete, ai un banc de lucru și zonă de joacă pentru copii” se arată în comunicatul oficial remis de IKEA.

Tehnologia Casual oferă asistență și îndrumare utilizatorului atunci când acesta are nevoie, iar în caz contrar rămâne „ascunsă”, oferind o suprafață de blat simplă care nu va distrage utilizatorul în timpul procesului de alimentație.

Urmăriți mai jos videoclipul de prezentare al blatului de lucru inteligent marca IKEA:

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Alex Presecan says:

    Sunt curios daca o sa apara si in productia de serie.

  2. Cosmin says:

    Interesanta ideea. Oricum Ikea s-au impus pe piata datorita stilului sau practic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *