Nebunia Bendgate nu s-a încheiat! Rezistă sau nu Samsung Galaxy S6 la testul presiunii ? 

samsung-galaxy-s6-edge-bend-test

Chiar dacă ne-am fi dorit ca toată disputa #bendgate să se fi încheiat după mega scandalul cu iPhone 6 Plus, se pare că nu este deloc așa. Un site de specialitate pretinde că și noul vârf de gamă din curtea celor de la Samsung (Galaxy S6 Edge) nu trece testul presiunii. După cum bine vă amintiți, disputa rezistenței ecranelor și a carcasei a apărut în atenția publicului după ce un utilizator a testat rezistența device-ului iPhone 6 Plus. Aplicând cu ajutorul degetelor forță pe display-ul terminalului, a arătat cât de ușor (sau nu) se poate îndoi smartphone-ul de 5.5 inch. Bineînțeles că videoclipul s-a viralizat rapid (fiind vizionat de peste 60 de milioane de ori) creând fenomenul bendgate.

Pentru a răspunde acuzațiilor aduse, reprezentanții Apple au arătat pentru prima dată publicului procesul de testare a terminalelor, oferind asigurări utilizatorilor în ceea ce privește rezistența device-urilor. În mod similar și reprezentanții Samsung au arătat publicului procesul de testare a terminalului Galaxy S6 Edge, după apariția testului neoficial realizat de SquareTrade. Merită menționat faptul că în testul realizat de site-ul SquareTrade, s-a aplicat presiune „în linie” la o valoare mult mai mare față de ceea ce suportă un terminal în timpul utilizării obișnuite, iar în testul efectuat de Samsung, terminalul este supus unei presiunii „în trei puncte” la o valoare mai apropiată de scenariul utilizării în condiții normale.

Reprezentanții Samsung s-au arătat încrezători privind performanțele device-ului Galaxy S6 Edge, declarând că atâta timp cât utilizatorii vor folosi telefonul în mod normal, aceștia nu vor avea nici o problemă.

Aveți mai jos cele două videoclipuri, în care este testat noul vârf de gamă marca Samsung:

Testul SquareTrade

 

Testul oficial Samsung

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Ioana Mester says:

    Clar fimlarea realizata de SquareTrade a fost facuta astfel incat sa puna in lumina proasta Samsung. Cine va aplica vreodata o asemenea forta unui telefon in conditii de utilizare normala ?

  2. Alexandru Stancic says:

    Testul oficial este mult mai concludent si mai profesionist.

  1. April 18, 2015

    […] nu s-a terminat bine frenezia cu disputa bendgate (unde telefoanele sunt supuse la teste de presiune, pentru a se vedea rezistenta acestora la forța […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *