Uimitor: SanDisk a lansat cardul microSD de 200 GB

SanDisk--200-GB

Dacă ar fi să ne luăm după cel mai popular producător de micro carduri SD din lume, nu există limită în privința dimensiunii raportate la spațiul fizic de stocare. Prezenți la World Mobile Conference, SanDisk a prezentat publicului larg primul card microSD din lume de 200 GB. Vă dați seama unde s-a ajuns? Un card de dimensiunile unei unghii de la degetul mic să suporte 200 GB de informații. Incredibil!

SandDisk microSD 200GB

Cardul (microSD XC UHS-I) cu capacitatea de stocare a datelor de 200 GB, a fost prezentat la nici un an de la lansarea modelului de anterior cu capacitate de stocare de “doar” 128 GB, care a impresionat la rândul său audiența prin dimensiunea generoasă a spațiului de stocare.

Pentru cititorii mai tineri care poate nu înțeleg de ce tratez cu atât de mult entuziasm evoluțiile extraordinare de pe piața dispozitivelor de stocare, vreau să le amintesc faptul că inclusiv generația mea s-a folosit o bună perioadă de timp (mai ales pentru proiectele Word de la școală) de disketa standard de 3.5 inch, care avea un spațiu maxim de stocare de 1.44 megabytes. Raportat la spațiul de stocare al cardului microSD de 200 GB prezentat de SanDisk la MWC, ar trebui să utilizezi nu mai puțin de 142.222 de diskete pentru a avea aceeași capacitate de stocare. Să nu mai punem la socoteală și spațiul fizic pe care l-ar ocupa atâtea diskete. Interesant, nu?

SanDisk-200GB

SandDisk a declarat că acest card a fost gândit în special pentru dispozitivele (smatphone-uri și tablete) care folosesc sistemul de operare Android. Cât privește compatibilitatea, conform descrierii făcute de producător, toate device-urile care suportă cardul anterior lansat de 128 GB, vor fi compatibile și cu noul card.

În plus, pe lângă spațiul imens de stocare pe care îl oferă cardul microSD, acesta mai este rezistent la apă, șocuri, oscilații de temperatură și raze X. Însă, toate acestea vin cu un cost: 400 de dolari. Chiar dacă prețul este ușor exagerat, sunt convins că în lunile următoare acesta se va mai normaliza.

Până una alta, să ne bucurăm de tehnologie!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *