Adio acte și bani pierduți! Faceți cunoștință cu portofelul smart Woolet

woolet-smart

IoT (Internet of Things) reprezintă la ora actuală un nou curent în materie de tehnologie smart. Marii producători doresc să conecteze la internet toate dispozitivele care ne fac viața mai ușoară.

Astfel, ușa de la garaj, mașina de spălat rufe, frigiderul, aragazul, televizorul, aparatul de aer condiționat etc. sunt conectate la o rețea și oferă utilizatorului (sau utilizatorilor) notificări și alerte în timp real despre modul de funcționare sau eventuale defecțiuni. De ce se pune așa mare accent pe conectarea dispozitivelor la o rețea (internet)? Pentru o mai bună comunicare între aparatură și om. Dacă tot ne petrecem cea mai mare a timpului în online, de ce să nu beneficiem mai mult de acest lucru?

Tot din categoria Internet of Things vă prezint cel mai nou și interesant proiect prezentat pe celebra platforma kickstarter: portofelul inteligent care te alertează atunci când l-ai pierdut sau ți-a fost furat. Portofelul Woolet conține un microcip conectat prin Bluetooth la smartphone. Acesta va atenționa utilizatorul (în funcție de setările făcute) dacă s-a depărtat prea mult de portofel. Și mai interesant, portofelul are un difuzor mic care va alerta utilizatorul dacă spre exemplu pleacă de acasă fără smartphone. Practic ai grijă în același timp de două lucruri foarte importante: telefonul mobil și portofel. Smart nu ?

Portofelul inteligent poate trimite semnale de avertizare și altor utilizatori ai serviciului, în cazul în care proprietarul inițial a pierdut portofelul într-un loc aglomerat și nu mai primește semnal de la telefon. Având în vedere că smartphone-ul și portofelul sunt poate cele mai personale obiecte pe care le utilizăm zi de zi, este bine că acestea să se afle mereu în siguranță.

Portofelul inteligent va putea fi achiziționat începând cu luna mai pentru suma de 120 $. Poate considerați că portofelul smart nu își justifică banii, dar liniștea de a știi lucrurile personale aflate în siguranță, plus eliminarea eventualelor bătăi de cap și a timpului pierdut în cazul în care ai pierdut actele, îl vor face un produs apreciat. Urmăriți videoclipul de prezentare  a portofelului smart mai jos:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

7 Responses

 1. Ioana Stoian says:

  Eu sunt una dintre persoanele care ar aprecia extrem de mult acest portofel… :))

 2. Alexandru Boca says:

  Ideea ii interesanta, totusi nu ii prea mult aprox 400 de ron ?

  • Ionut Sandu says:

   Depinde.. Daca pui in balanta ca pierzi o zi intreaga si minim 350 de ron sa iti refaci actele, eu zic ca nu ( vorbesc din perspectiva unui imprastiat complet :)) )

 3. Alex Strageru says:

  Ai vazut ca vor lansa si huse pentru smartphone si brelog penteu chei, cu acelasi functii ?

 4. Septimiu says:

  Marturisesc ca am nevoie de acest portofel ! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *