Chinezii de la Oppo pregătesc telefonul viitorului! Vezi cum arată bijuteria cu ecran “fără margini”

 

oppo-slim-bezel

Zilele trecute au apărut pe internet poze plus o filmare cu viitorul vârf de gamă marca Oppo. După cum se poate observa în imagini, device-ul rulează o interfață (ROM) Android modificată (ColorOs). Surpriza nu este doar noua interfață pregătită de Oppo, ci dimensiunea și aspectul display-ului. Noul panou se va integra perfect în carcasa device-ului (acoperind-o practic), acesta fiind construit după o nouă tehnologie care îi va permite să nu fie limitat fizic de marginile exterioare. Chiar dacă deocamdată se cunosc foarte puține detalii tehnice despre noul display, se pot observa clar în fotografiile de mai jos marginile perfect rotunjite ale display-ului, care vor acoperi carcasa exterioară creând efectul “display fără margini”. Cu toate că Samsung a deschis oficial cursa display-ului curbat, odată cu inaugurarea modelului Note Edge, în mod clar chinezii de la Oppo vor prelua ștafeta după lansarea următorului vârf de lance Nubia Z9, despre care se zvonește că ar urma să fie primul terminal echipat cu noul ecran revoluționar.

Dacă privim cu atenție fotografiile de mai jos putem observa patentul după care se vor produce display-urile spectaculoase. Tehnologia Special Light Guide Structure va permite producătorului să realizeze un display foarte subțire ce se va încadra perfect în carcasă. Practic marginile exterioare ale panoului (care vor fi parte integrată a display-ului) vor acoperi în totalitate rama carcasei, oferind impresia unui display “infinit”. Însă chiar dacă noua tehnologie este spectaculoasă, rămâne de văzut care este costul real de producție și cât de mult va afecta aceasta prețul final al terminalului. Însă până una alta merită să ne bucurăm de aceste imagini care prezintă un display absolut superb. Privit din față, display-ul oferă utilizatorului un câmp vizual spectaculos, imaginea redată de panou nemaifiind “tăiată” de marginea exterioară a carcasei.

 

Această tehnologie “fără margini” va revoluționa cu adevărat modul de fabricare a display-urilor. Conform zvonurilor, chinezii s-au grăbit să depună patentul pentru noul proces de fabricație al display-ului la finele anului trecut.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Alexandru Boca says:

    Arata foarte bine telefonul din imagine. Ma indoieac totusi ca Nubia z9 va avea un astfel de display

  2. Mihaela Dumbravean says:

    Sa vedem daca va prinde acest ecran la public. Oricum o falsa impresie de infinit nu ar trebui sa pacaleasca un utilizator

  3. Ioana Mester says:

    De la copiere au trecut la inovatie. Bravo lor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *