Ochelarii cu aspect de lemn sunt realizați din ziare reciclabile

ochelari-de-soare-din-ziare

Compania Americană Shwood a lansat o colecție de ochelari de soare realizați în întregime din ziare reciclate. Ediția limitată a ochelarilor cu aspect de fibră lemnoasă a devenit realitate în urma unui experiment inedit. Inginerii companiei și-au dorit să transforme și să modeleze hârtia astfel încât aceasta să revină la forma inițială din natură (fibră lemnoasă).

Design-ul ochelarilor seamănă puțin cu noile modele lansate de Ray-Ban (realizați în întregime din lemn exotic), însă modelele exclusive oferite de Shwood imită doar aspectul de lemn. O singură pereche de ochelari de soare este realizată din aproximativ 1600 de foi de ziar, care trec printr-un proces de reciclare, hârtia fiind spălată, tratată, modelată iar mai apoi imprimată pentru obținerea produsului final: rame cu aspect de fibră lemnoasă.ziar-reciclat-cu-aspect-de -lemn

Ochelarii imită atât de bine fibra lemnoasă, încât posesorul realizează că aceștia nu sunt făcuți din lemn, doar la o privire sau la o examinare mai atentă. Posesorul nu trebuie să își facă probleme referitoare la rezistența ochelarilor, fiindcă producătorul american a întărit cadrul ramelor pentru a oferi rezistență și flexibilitate în condiții de utilizare normală.

Urmăriți procesul de fabricare al ochelarilor cu aspect de lemn în videoclipul de mai jos:

 Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Bodiu Sergiu says:

    Chiar arata bine acesti ochelari 😀

  2. Catalin Chis says:

    Totusi cat de rezistenti pot sa fie ?

  3. Septimiu Alb says:

    Sunt curios daca pentru aproximativ acelasi pret ai alege aceasta firma in detrimental celor de la Ray Ban…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *