Doar 290ron costă primul smartphone cu Windows 10

microsoft-lumia-430

 

Microsoft a prezentat astăzi primul smartphone cu sistem de operare Windows 10. Lumia 430 Dual Sim este un device de 4 inch în diagonală pentru buget redus.

Pentru 290 de ron clientul primește un smartphone cu ecran WGA, procesor dual core de 1.3 GHz, 8GB spațiu de stocare (cu posibilitatea de a adăuga card micro SD) și baterie de 1500 miliamperi (care oferă terminalului o autonomie de 720 h în modul stand-by). După cum era de așteptat, datorită prețului scăzut device-ul nu excelează la capitolul specificații tehnice. Cel mai mare compromis a fost făcut la camera de fotografiat, terminalul fiind echipat cu o cameră de doar 2 megapixeli. La capitolul conectivitate, smartphone-ul de buget redus folosește serviciile 3G, WiFi și Bluetooth.

Prin comparație, cu aceeași sumă poți cumpăra un iPhone 6 sau 9 device-uri Lumia 430 Dual Sim. Așadar, Lumia 430 se alătura device-urilor Lumia 435 și 532 în categoria smartphone-urilor de buget redus. Conform Microsoft, smartphone-ul Lumia 430 se va comercializa începând cu luna Aprilie iar terminalul va fi disponibil în două culori: negru și portocaliu. Fanii gigantului din Redmond mai trebuie să aștepte puțin lansarea următorului vârf de gamă, deoarece Microsoft a anunțat că nu va prezenta următorul vârf de gamă până ce nu vor lansa oficial pe piață Windows 10.

microsoft-lumia-430-

Pentru doar 290 de ron poți să faci cadou acest smartphone părințiilor (care cu siguranță folosesc un telefon învechit) punându-i la curent cu tehnologia actuală. Două cartele, internet, Facebook, muzica și poze sunt titlurile care cu siguranță îi vor încânta.

 Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și prietenilor tăi

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Cosmin says:

    290 de ron ii o suma mai mult decat decenta 🙂 Ii chair frumusel telefonul.

  2. Alexandra says:

    Uite chiar am sa ii fac cadou la mama acest smartphone >D

  3. Andrei says:

    cu 290 ai ajuns sa cumperi un smarphone chiar bun… de asta iubesc tehnologia !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *