Emoționant! Un puști simpatic primește un braț robotic chiar din partea actorului Robert Downey Jr. (Iron Man)

brat-robotic-Iron-Man

Cu toții știm că nu te naști super erou, ci devii unul. Nu aștepta să trăiești pe altă planetă sau să fii mușcat de un animal radioactiv pentru a deveni un super erou! Îți trebuie doar imaginație, compasiune pentru semenii tăi și uneltele potrivite.

Alex, puștiul de șapte ani din videoclipul de mai jos s-a născut fără brațul drept. Acesta a primit un braț robotic perfect funcțional (înmânat chiar de actorul Robert Downey Jr.) care seamănă cu armura super eroului Iron Man. Proteza a fost proiectată de Alberto Manero, un tânăr student pasionat de tehnologia 3D, iar cu ajutorul unei imprimante 3D a fost realizată proteza. Brațul robotic este complet electronic, iar cu ajutorul mușchilor utilizatorul poate reproduce aproape orice mișcare pe care ar realiza-o în mod normal cu un braț sănătos. Organizația non-profit Limbitless Solutions este formată din studenți ingineri, iar cu ajutorul donațiilor aceștia proiectează și produc brațe robotice 3D pentru copiii cu dizabilități. Chiar dacă nu sunt dintre cele mai sofisticate, cu siguranță că acești copii se vor bucura de brațele robotice care seamănă cu armurile exterioare ale super eroilor preferați. Poate pentru unii dintre voi nu pare o realizare extraordinară, dar amintiți-vă că pentru persoanele cu handicap, aceeași acțiune sau mișcare pe care noi o facem fără probleme în viața de zi cu zi, pentru ei este o adevărată provocare.

Fiindcă brațul robotic a fost creat cu ajutorul unei imprimante 3D, costul de producție a scăzut semnificativ. Conform organizației Limbitless Solutions, pentru producerea unui braț robotic este nevoie de materiale în valoare de aproximativ 350 de dolari și de o imprimantă care lucrează între 30 și 50 de ore, pentru realizarea fiecărei părți din care este compusă proteza. Gândiți-vă bine! Cu ajutorul acestei tehnologii, disconfortul unei persoane cu dizabilități este diminuat considerabil. Iar faptul că o proteză costă doar 350 $ (suma necesară pentru un smartphone decent) încurajează tot mai multe persoane să se implice în acest tip de proiecte umanitare (despre care am scris mai multe aici și aici).

Mai jos puteți vedea cum a decurs întâlnirea emoționantă dintre Alex și eroul său preferat: Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Tehnologia… ne face să zâmbim în fiecare zi, nu ?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Ioana Stoian says:

    Ce simpatic ii Alex. Reactia lui Robert atunci cand l-a recuboscut ii fenomenala :))

  2. Vlad Silvasan says:

    Felicitari celor care se implciat in aceste proiecte umanitare. Tot respectul

  1. December 21, 2016

    […] spune că proiectul asistentului virtual a fost inspirat de filmul Iron Man, unde actorul Robert Downey Jr. îi are ca asistent personal pe Jarvis. Interesant este faptul ca starul american care joacă în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *