Știai că doar 40 % din populația globală are acces la internet ?

conectare-internet

 

Potrivit unui nou studiu publicat de Facebook, doar 40% din populația globală are acces la internet. Majoritatea persoanelor care nu s-au conectat niciodată la internet trăiesc în zonele aflate în curs de dezvoltare.

Conform aceluiași studiu, doar 37.9% din populația Pământului utilizează internetul cel puțin o dată pe an, totuși peste 90 % din populația lumii, are acces la o rețea de telefonie mobilă.

Mai mult decât atât, majoritatea persoanelor care trăiesc în țările dezvoltate (78%) utilizează frecvent internetul, în timp ce doar 32 % dintre persoanele care se află țările cu economii emergente utilizează serviciile de internet. Această discrepanță a mai fost subliniată de cercetători și în trecut: oamenii din țările dezvoltate au acces mult mai rapid și ușor la internet, față de persoanele care trăiesc în țăriile slab dezvoltate, unde accesul la internet este mult mai dificil.

Cercetătorii se așteaptă ca în acest an peste 3 miliarde de persoane să aibă acces la internet. Totuși amploarea numărului de persoane care sunt conectate la serviciile de internet a crescut destul de încet în ultimii patru ani. Pentru anul curent cercetătorii se așteaptă la o creștere de doar 6.6 procente față de anul precedent, și 14.7 procente față de anul 2010. În acest ritm numărul persoanelor conectate la internet nu va atinge pragul de 4 miliarde înainte de anul 2019.

Totuși există speranță! Conform studiului publicat de Facebook, 80 % din populația lumii și-ar permite să plătească accesul la serviciile de internet în cazul în care infrastructura ar exista.

„Acest lucru ne motivează să găsim soluții pentru toate persoanele care nu sunt conectate momentan la internet. Scopul nostru este de a ajuta persoanele care își doresc și își permit să utilizeze serviciile de internet” se arată într-o postare pe blogul personal al celor de la Facebook.

facebook-graphic-2-640x294

 

Facebook a identificat trei bariere mari care împiedică la ora actuală accesul la internet: infrastructura, accesibilitatea și relevanța. La capitolul relevanță, intră persoanele care nu găsesc conținut relevant în propria limbă pe internet.

Știai că ?

Știai că România se află pe primul loc în UE (și locul șapte în lume) la capitolul viteză de conectare la internet, cu o viteză de 58,7 megabytes pe secundă? În timp ce în SUA utilizatorii au o viteză de conectare de maximum 48.8 megabytes pe secundă.

 Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Marin Streja says:

    La MWC barcelona Mark Z. a declarat ca Facebook ar fi incantat sa colaboreze cu Google pentru extinderea insfrastructurii de internet la nivel global.

  2. Alex Strageru says:

    Interesant ca aproape 80 la % si-ar permite sa plateasca pentru contectarea la internet, dar totusi nu dispun de infrastructura necesara … 🙂

  1. March 14, 2015

    […] (Internet of Things) reprezintă la ora actuală un nou curent în materie de tehnologie smart. Marii producători […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *