Imagini EXCLUSIVE cu noul Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6, S6 Edge

Conform celor mai recente zvonuri, coreenii de la Samsung ar urma să lanseze cu ocazia Congresului Mondial de Telefoane Mobile de la Barcelona (MWC) nu una, ci cinci versiuni ale noului vârf de gamă Galaxy S6.

Potrivit site-ului CNET Korea, Samsung a pregătit deja afișele de promovare ale viitorului vârf de lance Galaxy S6, dar spre surprinderea tuturor, smartphone-ul va fi produs în cinci ediții distincte. Conform pozei de mai sus primele trei terminale sunt cele tradiționale, (modelele numărul doi și trei fiind acoperite cu o carcasă mai specială, foarte populară în Coreea de Sud) iar ultimele două device-uri seamănă foarte mult cu ediția Galaxy Note Edge, având un ecran lateral.

Samsung Galaxy S6 va avea butonul home integrat în partea de jos a display-ului, iar carcasa va fi încadrată de o ramă groasă din aluminiu. Asemenea smartphone-ului produs de Apple (iPhone 6), următoarea serie de terminale marca Galaxy vor avea camera principală ieșită în exterior. Tot la capitolul modificări se poate observa faptul că senzorul de înregistrare a ritmului cardiac a fost mutat de sub camera de fotografiat în proximitatea flash-ului.

La o primă vedere se pare că Samsung a îmbunătățit radical design-ul următoarei generații de top, renunțând la carcasa kitschoasă de plastic care a fost vehement contestată de majoritatea fanilor.

Speculațiile și zvonurile despre noul device pregătit de Samsung s-au înmulțit considerabil în ultimele săptămâni. Samsung speră ca modelul Galaxy S6 să aibă un succes mai mare la public față de predecesorul său (Galaxy S5), despre care se spune că a fost comercializat cu 40 % mai puțin față de așteptările inițiale ale companiei coreene.

Samsung Galaxy S6

Samsung dorește să se impună în lupta tot mai aprigă cu restul producătorilor concurenți de pe piață. Atât Apple care comercializează device-uri high end cât și producătorul chinez Xiaomi se află într-o perioadă foarte bună, raportând profituri record obținute în urma comercializării device-urilor de top.

Samsung Galaxy S6 – specificații tehncie

Terminalul va utiliza același display regăsit în prezent la Galaxy Note 4, adică un LCD- AMOLED de foarte bună calitate, despre care s-a spus că este cel mai performant ecran de pe piață la ora actuală. Acesta va fi protejat de noua sticlă oferită de Gorilla Glass 4 (despre care am scris mai multe aici). Puterea de calcul a terminalului va fi asigurată de procesorul  octa-core Exynos 7420, fiind produs chiar de către Samsung. Procesorul este ajutat de 3 GB memorie RAM pentru îndeplinirea celor mai exigente sarcini. Conform zvonurilor, Galaxy S6 va avea o cameră de fotografiat foarte performantă de 20 de megapixeli, capabilă să înregistreze la rezoluția  2k (2xFull HD). Utilizatorul va putea opta pentru varianta cu 32 sau 64 GB spațiu de stocare, plus posibilitatea de a adăuga un card microSD.

Ca și o noutate absolută din partea Samsung, terminalul Galaxy S6 va avea integrat sistemul de plăți online intitulat Samsung Pay. După cum ne-am obișnuit, nu lipsesc certificările (IP67) de rezistență la apă (cca. 30 de minute) și praf, senzorii de proximitate:  accelerometru, compas, barometru și gesturi.

Samsung va prezenta oficial device-ul în data de 01.03.2015 cu ocazia evenimentului de MWC de la Barcelona.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și pretenilor tăi.

 

 

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *