Cercetătorii de la Microsoft au prezis 20 de câștigători ai premiilor Oscar

oscars-2015

 

Nu doar asistentul virtual Cortana este preocupat de prezicerea viitorului (vezi predicțiile sale din timpul Campionatului Mondial din Brazilia aici). O echipă de cercetători tot din curtea gigantului din Redmond, conduși de statisticianul David Rothschild, a prezis câștigătorii premiilor oferite de Academia Americană de Film la cele mai importante categorii, inclusiv la categoria cel mai bun film, cel mai bun director, cea mai bună actriță în rol principal și cel mai bun actor în rol principal. De fapt, echipa de cercetători a fost atât de precisă încât din cele 24 de categorii au ratat doar 4 (cel mai bun scenariu, cea mai bună animație, cel mai bun scor și cea mai bună editare).

Cercetătorul de la Microsoft, David Rothschild, a intrat în atenția presei internaționale după ce anul trecut înainte de decernarea premiilor a făcut public un tabel cu viitori câștigători ai premiilor Oscar. După decernarea premiilor s-a dovedit că acesta prezise cu exactitate 19 dintre nominalizații la cele 24 de categorii.

Aveți mai jos lista completă făcută de echipa lui David R. înainte de decernarea premiilor Oscar:

oscar-2015-microsoft

 

Câteva lucruri interesante despre premiile Oscar:

Puțini știu că statueta aurie recunoscută după numele neoficial Oscar are chiar un nume oficial: Premiul Academiei de Merit.

Premiile Academiei Americane de Film au ajuns la ce-a de-a 87 ediție.

În timpul repetițiilor se folosesc statuete false.

La primele ediții câștigătorii erau știuți dinainte și de marile publicații, pentru ca acestea să aibă destul timp pentru tipărirea ziarului de a doua zi după încheierea evenimentului.

Statueta Oscar cântărește 3,8 kilograme și are 34 de centimetri lungime.

În anul 2000 chiar înaintea galei, Academia Americană de Film a fost jefuită, hoții furând o cutie cu 55 de statuete. Ulterior au fost recuperate de autorități doar 3 bucăți.

Cel mai piratat film al anului The American Sniper a fost marele învins din acest an. Pelicula care s-a aflat în competiția pentru categoria cel mai bun film şi cel mai bun actor în rol principal a fost descărcată de peste 1.4 milioane de ori, și tot nu a câștigat nici un premiu important .

După doi ani în care a fost gazda premiilor oferite de Academie, celebra prezentatoare Ellene DeGeneres a fost înlocuită de actorul Neil Patrock Harris.

Cea mai longevivă gază a premiilor Oscar este legendarul Bobe Hope, care a prezentat gala de 17 ori, între anii 1940-1978.

Actorul Robert Duvall în vârstă de 84 de ani a fost cel mai învârstă nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Pelicula Birdman este singurul film care a câștigat vreodată la categoria ce-a mai bună imagine fără să fie nominalizată și la categoria cea mai bună editare.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Alex Strageru says:

    Interesanta treaba …. 🙂 Statisticianul asta le strica toata emotia vedetelor :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *