Interdicția aceasta îi va afecta pe studenți!

persoana nervoasa

Dacă consideri că profesorii tăi sunt mult prea stricți în ceea ce privește utilizarea telefonului în timpul examenului, încă nu ai văzut nimic. Având în vedere popularitatea și performanțele din ce în ce mai impresionante ale ceasurilor inteligente, mai multe universități au luat o măsură drastică în ceea ce îi privește pe studenți. Universități prestigioase din Statele Unite cât și din Europa au adoptat o nouă hotărâre preventivă împotriva copiatului: studenții care poartă smartwatch-uri nu mai sunt lăsați să intre în sala de examen.

Mai rău, din cauză că nu au timp să verifice dacă studenții poartă ceasuri analogice sau inteligente, Universitatea din Londra a decis ca toți studenții care participă la examen să nu aibă nici un fel de accesoriu la mână. Încă de vara trecută Universitatea din Londra și-a exprimat temerile în privința gadget-urilor inteligente, afirmând că de cele mai multe ori profesorilor le este aproape imposibil să diferențieze un ceas analogic de un smartwatch, care ar putea fi utilizat de către student pentru a trișa în timpul examinării.

“Având în vedere popularitatea tot mai mare a smartwatch-urilor în rândul studenților, universitatea noastră consideră că aceste gadget-uri reprezintă un pericol la fel de mare ca și smartphone-urile. La intrarea în sala de examen toți studenții sunt rugați să își lase device-urile personale într-o pungă de plastic pe care o vor primi înapoi după terminarea acestuia. “Pentru ca studenții cinstiți să nu fie afectați de această regulă, am suplimentat numărul de ceasuri de perete în locurile de examinare”, a declarat un reprezentant al universității.

smartwatch-2014

Chiar dacă această măsură dorește să vină în sprijinul studențiilor, unii dintre aceștia privesc cu scepticism măsura luată de către universități.

“Această măsură poate fi privită ca un lucru aberant impus de către profesori. În fond, verificarea ceasului te ajută să te organizezi  mult mai eficient în timpul examenului. Dar având în vedere cât de ușor se poate obține accesul la notițe, mesaje și alte documente direct de la încheietura mâinii, pot spune că, măsura sprijină “lupta” corectă pentru obținerea unei notei. Totuși se vor găsi cu siguranță alte metode de a trișa”, a declarat unul dintre studenți.

Tu ai fi de acord ca și în universitățile din România să se aplice această regulă?  

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

  1. Alexandru Pop says:

    Intodeauna va fi o joaca de-a soarecele si pisica intre profi si studenti :))

  2. Andrei Cibota says:

    Tare faza asta :)) daca studentii se modernizeaza si profii iau masuri noi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *