EXCLUSIV! WhatsApp va introduce în curând serviciul de telefonie

WhatsApp-2.8.6

Un grup restrâns de utilizatori au fost selectați de WhatsApp pentru a participa la programul de testare a celui mai nou serviciu pe care compania de mesagerie dorește să îl lanseze și anume: telefonia online. WhatsApp nu dorește doar să își mărească numărul de utilizatori, ci și să ofere servicii noi, astfel cu ocazia următoarei actualizări, este foarte probabil ca utilizatorii să poată folosi noul serviciu de telefonie online. Un utilizator anonim a partajat o serie de fotografii (capturi de ecran) și un filmuleț în care prezintă noul serviciu introdus în premieră de WhatsApp. Utilizatorul a declarat că aplicația s-a actualizat automat, activând și modul telefon, după ce a fost sunat de un alt prieten care avea deja activat acest serviciu.

WhatsApp – telefonie online

După cum se poate observa în poza de mai jos, pictograma nouă introdusă de WhatsApp înfățișează un receptor, iar coloana Apeluri se află poziționată lângă coloanele Conversație și Contacte. Judecând după filmulețul de mai jos, noul serviciu de telecomunicații oferă câteva opțiuni standard cu care deja suntem obișnuiți: difuzor, mut și posibilitatea de a trimite mesaje în timpul conversației. Doar utilizatorii care au aplicația actualizată (versiunea 2.11.508), pot efectua momentan apeluri telefonice online. Deocamdată actualizarea nu este disponibilă pentru publicul larg în magazinele virtuale Google Play și AppStore. Momentan nu se știe concret dacă WhatsApp va oficializa curând noul serviciu, având în vedere că unele persoanele care au utilizat deja serviciul de telefonie nu s-au declarat foarte încântate, deoarece deocamdată aplicația nu este complect funcțională.

whatsapp-screenshots

Pasul pe care WhatsApp se pregătește să îl facă este firesc, având în vedere că, competitorii direcți (Viber și Skype) oferă acest serviciu de ceva vreme. Anul trecut cu ocazia MWC Barcelona (Mobile World Congres), CEO-ul de la WhatsApp, Jan Koum, a anunțat că aplicația își va extinde portofoliul de servicii, oferind clienților și servicii de telefonie.

Rămâne de văzut dacă la un an distanță de la promisiunea făcută de Koum, WhatsApp va oficializa serviciul de telefonie online, de ce nu chiar cu ocazia MWC 2015 Barcelona.

Mai jos puteți urmări un videoclip în care este prezentat noul serviciu oferit de aplicația WhatsApp pentru telefoanele cu sistem de operare Android:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. September 4, 2015

    […] Cert este că WhatsApp bate fără drept de apel concurența directă (Viber), oferind servicii de foarte bună calitate utilizatorilor (inclusiv apeluri telefonice). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *