Aplicația Instagram oferă o actualizare importantă clipurilor video

instagram-logo

Cea mai recentă actualizare a aplicației de socializare Instagram oferă posibilitatea utilizatorilor de a vizualiza clipurile video într-o “buclă” fără sfârșit. Odată instalată ultima versiune, utilizatorii smartphone-urilor cu sistem de operare Android și iOS nu mai trebuie să apese pe butonul de reîncărcare dacă vor să revadă un clip video, deoarece acesta va fi redat în mod automat încontinuu de către aplicație.

Principalul competitor al aplicației Instagram în ce privește conținutul video partajat între utilizatori este aplicația Vine, aplicație unde utilizatorii sunt încurajați să posteze clipuri video amuzante de maxim 6 secunde. Aplicația Vine permite redarea clipurilor video încontinuu încă de la lansare, așa că nu este greu de înțeles de ce Instagram a ales să modifice modul de redare al clipurilor video acum. Chiar dacă unii utilizatori consideră enervantă sau excesivă această setare de a viziona videoclipurile de nenumărate ori, studiile arată că majoritatea dintre utilizatori preferă să vizualizeze cel puțin de 2-3 ori un clip amuzant.

Noul mod de redare al clipurilor video introdus de Instagram este avantajos și pentru agențiile de publicitate care și vor expune de mai multe ori materialele promoționale în rândul utilizatorilor. Spre deosebire de Vine, aplicația Instagram nu oferă deocamdată posibilitatea de a vizualiza numărul total de expuneri ale unui clip video.

Instagram a fost achiziționat în 2012 de Facebook, iar recent oficialii aplicației de socializare au declarat că Instagram numără peste 300 de milioane de utilizatori înregistrați. Aplicația Instagram s-a făcut remarcată în rândul utilizatorilor (și cu precădere în rândul hipsterilor) datorită efectelor care îmbunătățeau mai mult sau mai puțin o poză obișnuită. Doar în Iunie 2013 (perioadă când a fost lansată și aplicația Vine) Instagram a introdus pentru utilizatori posibilitatea de a partaja și clipuri video.

 Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii tăi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *