Microsoft a mai dat o lovitură

sunrise-microsoft

Gigantul software Microsoft se află în plin proces de reinventare. Evident acest proces presupune și achiziția altor companii mai mici, producătoare și dezvoltatoare de produse care concurează direct cu propriile servicii dezvoltate de compania americană. Ultima achiziție făcută de Microsoft este aplicația Sunrise, care conform zvonurilor a fost cumpărată de Microsoft contra sumei fabuloase de 100 de milioane de dolari.

Sunrise, un calendar foarte deștept…

Sunrise este o aplicație extrem de practică, fiind descărcată doar din magazinul virtual Google Play de aproximativ jumătate de milion de persoane. Aplicația partajează cu utilizatorul diverse informații: calendare, zile de naștere, zile oficiale, întâlniri, evenimente, invitații, informații din sport etc. Utilizatorii pot sincroniza printr-o simplă glisare calendarele create deja în Google, iCloud sau Microsoft Exchange (email). De asemena aplicația permite sincronizarea informațiilor cu o serie de aplicații terțe (Facebook, Linkedin, Twitter etc.). Sunrise a devenit foarte populară datorită design-ului atractiv ( informațiile sunt structurate foarte eficient), dar și datorită faptului că utilizatorii au posibilitatea de a organiza rapid și simplu evenimentele importante, întâlnirile și știrile favorite.

Microsoft intenționează să mențină aplicația în continuare ca un produs de sine stătător, dar pe viitor aceștia doresc să folosească anumite particularități tehnice pentru dezvoltarea propriilor aplicații. La fel au procedat și după achiziția costisitoare (200 de milioane de dolari) a aplicației Acompli (aplicație care rivaliza cu clientul de email Outlook).

Ultimele două achiziții arată clar interesul celor de la Microsoft de a investi masiv în sectorul telefoanelor mobile și al tabletelor. În prezent compania dorește să schimbe modul de abordare a potențialilor clienți, astfel în loc să vândă aplicații de sine stătătoare, compania dorește să vină în ajutorul potențialilor clienți oferind pachete office complete, pentru a crește productivitatea utilizatorului de acasă sau de la birou.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *