10 lucruri pe care nu le știai despre miliardarul Bill Gates

Bill-Gates

Cei mai mulți dintre oameni îl caracterizează pe Bill Gates ca fiind cel mai bogat om din America (actualmente este al doilea miliardar din lume), fondatorul companiei tech Microsoft și filantrop extrem de generos (prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates). Mai jos am să vă prezint 10 lucruri mai puțin cunoscute despre miliardarul american.  

 • Încă de pe vremea când era un tânăr elev la gimnaziu, Bill Gates a scris primul său program de calculator pentru un echipament oferit de General Electric. Programul creat de adolescent a fost de fapt o versiune a celebrului joc X și O, unde utilizatorul putea juca împotriva computerului.
 • După ce profesorii și-au dat seama că se pricepe la programare, aceștia i-au propus să scrie un cod prin care elevii să fie repartizați în sălile de clase. Bill a fost viclean și a modificat codul astfel încât, lui să îi fie atribuită clasa cu cele mai multe fete.
 • La fel ca și alți antreprenori de succes, Bill a renunțat timpuriu la facultate. Acesta a părăsit cursurile prestigioasei facultăți Harvard în 1975 și s-a concentrat total pe proiectul Microsoft.
 • În 1977 Bill a fost arestat în orașul New Mexico. Acesta a condus fără permis și a trecut pe roșu.
 • Încă din 1997 Bill Gates are propriul avion pe care pe care îl numește Big Splurge (Marele Extravagant).
 • Una dintre aroganţele pe care miliardarul le-a făcut de-a lungul anilor, a fost achiziționarea unei colecții de 18 documente scrise de maestrul Leonardo da Vinci. Colecția a fost adjudecată în timpul unei licitații în 1994 pentru suma de 30.8 milioane de dolari.
 • În ciuda faptului că Bill Gates are o avere fabuloasă, copiii lui vor moșteni doar 10 milioane de dolari (suma fiind o fărâmitura din averea totală estimată la 81 miliarde de dolari). Bill Gates a declarată că nu le face un favor propriilor copii dacă le lasă o sumă mai mare de bani.
 • Unul dintre marele regrete ale miliardarului este faptul că nu cunoaște nici o limbă străină.
 • La admiterea în facultate acesta a obținut 1590 de puncte din maximul de 1600 de puncte posibile.
 • Bill a declarat că dacă nu lucra la proiectul Microsoft, probabil s-ar fi dedicat cercetării în domeniul inteligenței artificiale.
 • Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

 1. Andrei Cibota says:

  Tot respectul pentru acest om. Produsele Microsoft (Windows, office etc.) sunt folosite in toate colturile lumii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *