Faceți cunoștință cu un nou tip de smartwatch

modular-smartwatch

După gigantul Google care a prezentat proiectul telefonului modular Ara, compania Blocks Wearables a prezentat cu ocazia târgului internațional CES 2015 din la Las Vegas, primele prototipuri ale ceasurilor inteligente modulare.

Blocks Wearables au fost prezenți pentru prima dată la CES, iar standul de prezentare a companiei a fost inclus în aria destinată celebrului producător de semiconductoare și procesoare Intel. Reprezentanții companiei au explicat jurnaliștilor și persoanelor prezente modul de funcționare a ceasului modular. În esență “inima” ceasului inteligent este construită dintr-un modul detașabil care conține display-ul și cele mai multe componente hardware (procesor, memorie ram, spațiu de stocare alături de senzorii accelerometru, giroscopic etc.) Partea cu adevărat interesantă prezentată de BlocksWearables este libertatea de personalizare pe care o are utilizatorul. Acesta poate să își modifice ceasul inteligent după bunul plac, atât d.p.d.v estetic cât și d.p.d.v hardware.

Cum funcționează?

În teorie, foarte simplu: utilizatorul nu trebuie decât să schimbe efectiv unul sau mai multe module pentru a-și personaliza ceasul inteligent. Astfel producătorul pune la dispoziția clientului șase module care măresc performanțele și caracteristicile tehnice ale device-ului.  Înregistrarea ritmului cardiac, baterie extinsă, senzor GPS, slot pentru cartea SIM, microfon, precum și capacitatea de a realiza plăți cu ajutorul NFC sunt doar câteva dintre caracteristicile hardware care pot fi adăugate ceasului inteligent cu ajutorul modulelor detașabile.

Planul producătorului BlockWearables este de a înregistra proiectul pe celebra platformă de strângere a fondurilor KickStarter, iar dacă lucrurile decurg conform planurilor, livrarea ceasului inteligent ar trebui să se realizeze până la finele anului.

Smartwatch-ul standard va costa aproximativ 150 de dolari, iar modulele vor avea prețuri cuprinse între 20 și 40 de dolari bucata.

Ideea din spatele proiectului nu este nouă, dar dacă compania BlockWaables va reuși să o implementeze fără probleme, cu siguranță că aceste ceasuri smart vor avea priză mare la public, deoarece ideea de a personaliza un device simplu și rapid a fost și va rămâne întotdeauna atrăgătoare pentru consumatorii de gadget-uri inteligente.

Urmăriți mai jos videoclipul de prezentare a smartwatch-ului modular:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă cu încredere pe Like & Share. 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *