Nokia 215 este cel mai ieftin smartphone de pe piață

Nokia215

După achiziția finlandezilor de către gigantul Microsoft, diviza de telefoane de la Nokia nu s-a mai concentrat pe telefoane high-end, ci mai degrabă pe  terminale simple și ieftine. Acest trend continuă, astăzi Nokia prezentând publicului larg modelul 215. Telefonul  costă 110 ron și este prezentat de finlandezi ca fiind cel mai accesibil smartphone disponibil pe piață la ora actuală. Spre deosebire de restul telefoanelor ieftine lansate de Nokia în ultima perioadă (ex. Nokia 130), modelul 215 rulează aplicații precum Facebook, Messenger, Twitter, Bing search, MSN, Vremea și Opera Mini oferind utilizatorului  posibilitatea de a naviga și de a partaja cu prietenii diverse informații. Totuși Nokia 215 nu excelează la capitolul viteză de navigare, terminalul fiind echipat doar cu antenă 2G. Tot la capitolul conectivitate mai merită menționate serviciile Bluetooth 3.0 și SLAM (pentru partajarea documentelor).

Nokia 215 are un ecran TFT de 2.4 inch  (240×320 pixeli), cameră de fotografiat VGA, difuzoare stereo, cart slot microSD, radio FM și baterie de 1100 miliamperi care oferă telefonului o autonomie de 696 ore în modul standby, sau 50h ore în cazul în care utilizatorul ascultă muzică nonstop.

Nokia a lansat defapt două modele: Nokia 215 și Nokia 215 Dual Sim, al doilea model fiind identic la configurație hardware cu 215 single SIM, exceptând faptul că acesta va lucra cu două SIM-uri simultan.

Pentru 110 ron Nokia oferă un telefon decent care va avea mare priză la public. Simplitatea, prețul scăzut și conectivitatea la internet vor propulsa device-ul în topul telefoanelor ieftine, deoarece aste model are un mare atu conectivitate la internet.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. bogdan says:

    am sa vin la voi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *