Știai că GoPro va transmite imagini direct de pe gheața fierbinte din NHL?

NHL-GoPro

Celebra companie GoPro, producătoare de camere de înaltă definiție (HD) a semnat un parteneriat cu Liga Profesionistă de Hochei din SUA (NHL) pentru transmiterea imaginilor direct de pe câmpul de joc. GoPro s-a remarcat încă de la lansarea pe piață datorită camerelor de filmat ușoare, robuste și fiabile. Calitatea imaginii înregistrate precum și gama largă de accesorii disponibile le-au făcut rapid populare în rândul persoanelor pasionate de fotografie și filmat.

Camerele de înaltă definiție GoPro (cel mai probabil modelul Hero 4) vor transmite în direct din timpul partidei de hochei pe gheață cele mai incitante faze chiar din mijlocul acțiunii. Fanii sportului pe gheață vor avea parte începând cu această săptămână de cadre video mai interesante, deoarece camerele performante vor fi montate direct pe căștile jucătorilor. Astfel, telespectatorii vor avea o nouă percepție asupra meciului disputat de favoriții lor, având impresia că sunt alături de aceștia pe “gheața fierbinte”. Fiindcă de cele mai multe ori camerele fixe nu surprind acțiunea din teren la propriu (acestea fiind amplasate în afara zonei de joc”, reprezentanții NHL au decis ca transmiterea partidelor de hochei să fie mai provocatoare, totul fiind dus la un alt nivel. Astfel telespectatorul se va delecta cu imagini în direct chiar din mijlocul câmpului de joc.

NHL este o ligă profesionistă de hochei pe gheață, compusă din 30 de cluburi (23 din SUA și 7 din Canada). Având sediul central în orașul New York, NHL este considerată cea mai prestigioasă ligă de hochei pe gheață din întreaga lume.

Pentru a oferi o experiență cât mai captivantă telespectatorilor, GoPro va transmite imagini în direct din mai multe unghiuri în timpul partidei de hochei pe gheață, astfel camerele vor acoperi atât acțiunea care se petrece pe terenul de joc cât și pe cea din tribune.

Pe lângă contrele dintre jucători, driblingurile spectaculoase și golurile înscrise, ce poate fi mai interesant decât să vezi din fața televizorului o bătaie dintre adversarii de pe gheață direct de pe casca protagoniștilor? În continuare hocheiul pe gheață oferă cele mai multe “reprize de box”  dintre adversari, uneori acestea fiind consimțite chiar de către arbitru.

Acest parteneriat încheiat de GoPro marchează o nouă etapă în istoria companiei. Practic camerele de înaltă definiție nu vor mai deservi utilizatorilor obișnuiți (fie ei amatori sau profesioniști), ci vor transmite imagini în direct de la evenimente sportive de mare importanță.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *