Vezi aici alternativa chinezilor de la Xiaomi pentru iPhone 6 Plus

xiaomi-mi-note1

Celebrul producător chinez Xiaomi evaluat la bursa din New York la suma de 45 miliarde de dolari și-a prezentat astăzi cel mai nou vârf de gamă – Mi Note. Smartphone-ul este descris de companie ca fiind un competitor redutabil pentru device-ul iPhone 6 Plus. Merită menționat faptul că la ora actuală, iPhone 6 Plus ocupă poziția a doua în clasamentul celor mai bune telefoane lansate în anul 2014.

Măsurând 5.7 inch în diagonală, smartphone-ul Mi Note depășește cu 0.2 inch diagonala device-ului produs de Apple (iPhone 6 Plus). Chiar dacă nu se aseamănă d.p.d.v al design-ului cu prestigioasele terminale produse de Apple, Mi Note nu dezamăgește! Gorilla Glass 3 protejează ambele sticle (față/spate) ale telefonului, iar marginile acestuia sunt frumos finisate printr-o bandă metalică aspectuoasă. Greutatea și grosimea device-ului au fost menționate de Xiaomi în timpul prezentării, aceștia subliniind faptul că Mi Note este mai subțire (6.95 mm) și mai ușor (161g) față de iPhone 6 Plus.

Device-ul va fi disponibil pe piață  în mai multe configurații hardware, astfel modelul de bază va avea un display Full HD (1080p), procesor quad-core tactat la 2.5 GHz, 3 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare și cameră principală de 13 megapixeli. Merită menționat faptul că toate modelele vor avea două slot-uri pentru cartela SIM. Modelul de bază va fi comercializat pentru suma de 371 dolari.

Modelul Mi Note Pro este premium din toate punctele de vedere. Smartphone-ul este echipat cu cele mai bune componente hardware. Device-ul are un display quad HD (2560x1440p) care va reda imaginile la o claritate incredibilă, procesor foarte performant (octa-core), 4 GB memorie RAM și 64 GB capacitate de stocare. O caracteristică interesantă integrată de Xiaomi este Quick Charge. Conform producătorului, bateria device-ului se încarcă 60% în 30 de minute. Acest model va fi disponibil pentru suma de 533 dolari.

xiaomi-mi-note-2

Lăsând la o parte dimensiunea uriașă a ecranului care îl recomandă mai degrabă ca o mini tabletă, device-ul Mi Note reprezintă suma eforturilor celor de la Xiaomi de a oferi consumatorilor device-uri premium, echipate cu cele mai bune componente hardware, la un preț mai mic față de competitorii direcții (în acest caz, iPhone 6 Plus).

Lăsând la o parte goana nebună a producătorilor de a lansa device-uri echipate cu componente hardware incredibil de avansate, trebuie să reflectăm un pic asupra ritmul galopant cu care tehnologia evoluează. Am ajuns în 2015 să vedem smartphone-uri cu 4 GB memorie RAM (cam cât avem 70 % dintre noi acum la laptop-uri sau pc-uri), procesoare cu 8 nuclee și ecrane cu rezoluție quad HD (dublu față de Full HD).

Fascinant nu ?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

 1. Marian Hoja says:

  Categoric la de 5.7 inch in diagonal intra la categoria mini tablete. iPhone 6 Plus arata urat atunci cand il ti la ureche si are doar 5.5 inch …

  • Johnny says:

   Adevart. Merita mentionat ca iPhone 6 Plus are 5.5 in diagonala ecranului, fara butonul home, deci in diagonala complect are 5.6-5.7. Oricum arata incredibil de inestetic folosit pe post de telefon. ( mai ales cand vorbesti cu el la “ureche”)

 2. Alexandra says:

  Eu chiar 4gb ram am la laptop :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *