Hackerii de la Lizard Squad își fac de cap

cod-binar

EDIT: astăzi (27.01.2015) dimineața la ora 8:00, Facebook, Instagram și alte servicii asociate rețelei de socializare au fost indisponibile vreme de o oră. Același grup de hackeri Lizard Squad și-au asumat răspunderea pentru indisponibilitatea serviciilor, contrar declarației oficiale emise de Facebook, în care reprezentanții companiei au declarat că indisponibilitatea serviciilor a fost cauzată de o eroare internă.

Grupul de hackeri Lizard Squad și-a asumat răspunderea pentru spargerea site-ului oficial al companiei aeriene Malaysia Airlines. Site-ul a fost indisponibil câteva ore, utilizatorii care au încercat să îl acceseze  fiind întâmpinați de mesaj comic.

După cum se poate observa și în imaginea de mai jos, titlul de întâmpinare al fotografiei care înfățișează o șopârlă îmbrăcată într-un smoking fiind totodată accesorizată cu un joben simpatic este “404 – Plane Not Found”, aluzie la celebrul zbor MH370 despre care nu s-a mai auzit nimic de mai bine de 10 luni, alături de mesajul “Hacked by LIZARD SQUAD-OFFICIAL CYBER CALIPHATE” ( spart de echipa Lizard).

screen-shot-lizard-squad

După mai bine de 5 ore în care site-ul oficial a fost complet nefuncțional, utilizatorii fiind redirecționați către o pagină fantomă, reprezentanții companiei aeriene din Malaezia au dat asigurări că site-ul și-a revenit aproape complet iar utilizatorii nu vor fi afectați.

Compania aeriană din Malaezia s-a remarcat pe plan mondial în martie 2014 datorită dispariției în mod inexplicabil a avionului MH370 care transporta 239 de pasageri, iar mai apoi în luna iulie tot datorită unui eveniment nefast: doborârea altei aeronave care transporta 298 de pasageri de către extremiștii din Ucraina.

Malaysia Airlines a confirmat faptul că serviciul de DNS (Domain Name Server) al site-ului oficial a fost blocat de hackeri, iar utilizatorii care au încercat să acceseze pagina oficială au fost redirecționați spre o altă adresă.

“În acest moment serverele noastre nu mai sunt afectate. Alături de furnizorul serviciilor de găzduire am reușit să rezolvăm această problemă. Incidentul a fost raportat echipei de securitate cibernetică și oficialilor din Ministerul Transporturilor. Compania noastră dorește să îi asigure pe clienți de faptul că serverele nu au fost afectate, iar rezervările alături de datele cu caracter sensibil nu au fost compromise în urma atacului cibernetic”, se arată într-un comunicat pe pagina oficială de Facebook a companiei.

La scurt timp de la emiterea comunicatului de către compania aeriană, pe contul de Twitter al hackerilor de la Lizard Squad a apărut un mesaj în care utilizatorii sunt atenționați asupra faptului că oficialii companiei din Malaezia nu spun adevărul.  “Am extras mai multe informații interesante de pe serverele companiei Malaysia Airlines pe care o sa vi le arătăm cât de curând”.

Grupul de hackeri Lizard Squad au ajuns celebrii în mediului online datorită implicării directe în atacul cibernetic care a dus la suspendarea rețelei online Sony PlayStation și Microsoft Xbox Live.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

  1. Gabriel Bianu says:

    Asta denota cat de mult suntem in siguranta cu toate date noastre personale incarcate in sisteme informatice de 2 bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *