Datorită aplicației Translate, procesul de traducere nu a fost niciodată mai simplu!


google-translate-logo

Chiar și cu ajutorul tehnologiei moderne întreținerea unei conversații în două limbi diferite poate fi dificilă. Celebrul motor de căutare Google s-a remarcat de-a lungul anilor datorită serviciilor care vin în ajutorul utilizatorului. Fie că vorbim de motorul de căutare, aplicația Hărți, Calendar, Gmail sau Translator, toate serviciile oferite de Google au fost menite să ne ușureze munca și navigarea pe internet în viața de zi cu zi.

Google a lansat astăzi o actualizare îmbunătățită radical a celui mai folosit serviciu de traducere din întreaga lume – Translator. Utilizatorii nu mai trebuie să scrie cuvintele cheie, propozițiile sau frazele pe care vor să le traducă, ci pot alege să vorbească sau să facă poză la textul pe care vor să îl traducă.

Cum era de așteptat, Google a îmbunătățit considerabil procesul de recunoaștere a textelor pe baza înregistrării audio. Să luam un exemplu: te afli în Germania și vrei să întrebi pe cineva cum se ajunge la o anumită adresă. În loc să scrii cuvânt cu cuvânt în aplicația de traducere, poți foarte rapid traduce un text audio înregistrat în limba dorită. Trebuie doar să atingi pictograma microfon, iar pe baza înregistrării audio, aplicația v-a traduce instant secvența audio în limba selectată de tine. Astfel este eliminat complet procesul obositor de tastare a cuvintelor pe care dorești să le  traduci. Datorită noii actualizări oferite de Google aplicației Translator, utilizatorul poate traduce fraze întregi de text în câteva secunde.

O altă opțiune (Word Lens) extrem de folositoare este traducerea textului pe baza unei fotografi. Să zicem că te afli într-o țară străină și vrei să afli semnificația indicatorului amplasat pe un stâlp. Tot ce trebuie să faci este să accesezi aplicația Translator,  să alegeți pictograma cameră de fotografiat și să poziționezi smartphone-ul în dreptul indicatorului. Aplicația va traduce instant semnificația indicatorului în limba selectată de tine.

Pentru ca lucrurile să fie și mai simple, Google a adăugat opțiunea de a traduce textul capturat cu Word Lens fără ca smartphone-ul să necesite conexiune la internet.

Aplicația este disponibilă în mod gratuit  pentru descărcare în magazinul virtual Google Play și AppStore.

Google-translate-word-lens

Ce părere ai despre noua actualizare oferită de Google?

Dacă ești pasionat de gadget-uri și tehnologie, înscrie-te mai jos pentru a primi gratuit cele mai bune informații din domeniu. 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

  1. Alexandru says:

    Foarte tare noul update, l-am instalat astazi si merge ok ( trebuie precizat ca la faza cu poza, recunoaste doar 6 limbii de circulatie internationala)

  2. Marian Hoja says:

    Salut, am instalat aplicatia pe iOS si se misca foarte foarte bine. Speram ca Google sa extinda aria limbiilor principale folsite la Word Lens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *