Profită acum! De astăzi Google Earth Pro este gratis

google-earth-pro

Cu toții am auzit sau am folosit cel puțin odată aplicația oferită de Google – Earth. Ce este Google Earth? O aplicație care permite utilizatorului să vizualizeze imagini satelitare, hărți, teren cartografiat, clădiri 3D, canioane, mări și oceane. Prin simple glisări ale cursorului, utilizatorul poate survola un număr mare de imagini satelitare, având posibilitatea de a vizualiza cele mai mici detalii topografice de pe o suprafață de teren. Aplicația Google Earth a devenit foarte apreciată în rândul utilizatorilor datorită ușurinței cu care poate fi folosită, dar și datorită nivelului bun de detalii care este redat într-o imagine. Indiferent dacă aplicația este folosită de pe calculator, tabletă sau smartphone, utilizatorul are posibilitatea de a explora după bunul plac orice loc de pe pământ rapid, ușor și gratis.

Google Earth Pro

Versiunea Google Earth Pro (care până în prezent costa aproximativ 399 dolari), începând de astăzi poate fi descărcată gratuit de către oricine. Ce îmbunătățiri oferă versiunea Pro față de versiunea standard ? Utilizatorul are acces la un set de instrumente care îi va permite să măsoare înălțimea clădirilor, a terenurilor și a altor locații, accesul la printarea capturilor de ecran (screenshots) de înaltă rezoluție, accesul la vizualizarea straturilor succesive (layers) demografice și trafic, precum și posibilitatea de a înregistra o călătorie virtuală.

Fiind specializat în măsurători terestre și cadastru pot să vă spun că această aplicație este extrem de utilă topografilor și inginerilor constructori. Atât în timpul facultății cât și după terminarea acesteia am utilizat aplicația Earth pentru a realiza o serie de proiecte. Chiar dacă aplicația Google Earth este deosebit de utilă inginerilor, utilizarea acestei aplicații nu trebuie restrânsă doar la o anumită categorie de utilizatori. În fond, chiar dacă nu ești specializat în domeniu măsurătorilor sau a construcțiilor, te poți delecta cu foarte multe imagini satelitare de bună calitate, iar în cazul în care nu ai avut până acum posibilitatea de a vizita anumite locuri, poți fi împăcat fiindcă ai șansa să le explorezi din față monitorului.

Tot ce trebuie să faceți pentru a primi kit-ul de instalare și datele de acces în aplicație, este să complectați acest formular, iar restul informațiilor le veți primiți pe email.

Cerințele Google pentru utilizarea programului sunt destul de simple: un sistem de calcul (pc sau laptop) cu sistem de operare Windows XP sau mai nou, minim 512MB memorie RAM și capacitate de stocare liberă de minim 500 MB. Știu că pare absurd, dar am pus aceste specificații din dorința de a contrasta standardul minim pe care programul îl acceptă pentru o funcționare optimă, față de actualul standard al telefoanelor inteligente (8 procesoare, 4 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare etc.) Parcă specificațiile minime de utilizare ale programului Google Earth sunt din alt secol, nu ?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *