Galaxy A7 este cel mai subțire smartphone de la Samsung

Samsung Galaxy A7

Samsung a prezentat astăzi cel mai nou terminal din portofoliu – Galaxy A7. Device-ul este cel mai subțire telefon produs de Samsung vreodată. Carcasa smartphone-ului produs de niponi este construită integral din aluminiu, măsurând în lățime doar 6,3 mm. Marginile terminalului sunt frumos rotunjite, astfel atunci când este utilizat device-ul oferă utilizatorului o experiență plăcută. Luând în considerare ultimele smartphone-uri lansate de Samsung în anul precedent, device-ul Galaxy A7 se află cu siguranță pe primul loc la capitolul design și aspect exterior. Toate acestea au venit cu un cost, Samsung echipând terminalul cu componente hardware foarte bune, însă nu excelente.

Specificații tehnice

Smartphone-ul Galaxy A7 are un display AMOLED (calitatea culorilor fiind excelentă) care măsoară 5.5 inch în diagonală, procesor quad-core tactat la 1.8 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare (care poate fi extins până la 64 GB cu ajutorul micro-cardului SD) și cameră principală de 13 megapixeli. Samsung a mai prezentat și versiunea care va fi capabilă să funcționeze cu două cartele SIM, însă device-ul va avea un procesor mai slab, tactat doar la 1.5 GHz.

Mai merită menționat faptul că device-ul este echipat cu un senzor de amprentă integrat în butonul home,  dispune de conectivitate la rețeaua de mare viteză LTE 4G și are integrată o interfața personalizată de Samsung pentru sistemul de operare Android 5 ( Lollipop).

După nenumăratele critici pe care le-au avut de suportat datorită aspectului exterior a smartphone-urilor lansate în 2014 ( în special Galaxy S5), Samsung a schimbat radical design-ul ultimelor modele (Galaxy A3, A5 și A7), renunțând la carcasa de plastic. Având în vedere că pentru aceste smartphone-uri se cere prețuri de top, este absolut justificat ca utilizatorul să aibă pretenția de a primi un smartphone premium din toate punctele de vedere.

Galaxy A7 va fi disponibil în trei culori: alb perlă, negru închis și auriu. Deocamdată Samsung nu a anunțat prețul de comercializare a device-ului.

Dacă ești pasionat de gadget-uri și tehnologie, înscrie-te mai jos pentru a primi gratuit cele mai bune informații din domeniu.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *