Știai că Facebook a lansat un nou serviciu de tip alertă?

facebook-alertFacebook a lansat un nou serviciu de tip alertă care informează utilizatorii în cazul dispariției unui copil. Rețeaua de socializare în parteneriat cu Centrul Național al Copiilor Dispăruți și Exploatați va furniza informații despre minorii dispăruți persoanelor aflate în zona geografică apropiată dispariției.

Alertele vor apărea pe smartphone-uri, tablete și pc-uri, iar acestea vor conține un profil sumar al persoanei dispărute ( fotografie, nume, sex, vârstă etc.), permițând utilizatorului să răspândească informațiile primite în cercul de prieteni virtuali. Reprezentanții Facebook, au declarat că au luat decizia de a se implica în campaniile desfășurate de CNCDE, datorită unui caz mai special: informațiile distribuite independent de anumite persoane pe rețeaua de socializare au ajutat la găsirea unui copil dat dispărut, într-un timp foarte scurt.

Un alt exemplu în care un minor a fost găsit cu ajutorul rețelei de socializare s-a petrecut la începutul acestui an, când un proprietar de motel a recunoscut o fetiță de 11 ani dată dispărută, datorită informațiilor primite pe contul de socializare. Bărbatul a ajutat autoritățile să încredințeze astfel copilul familiei îngrijorate.

După ce primește înștiințarea oficială de la organele competente, CNCDE trimite informațiile alături de fotografii și alte detalii relevante rețelei de socializare. Apoi Facebook, trimite notificări utilizatorilor în funcție de zona geografică unde locuiesc informându-i despre cazurile de dispariție a minorilor.

Este lăudabilă această inițiativă a celor de la Facebook de a se implica în cazurile de dispariție ale minorilor. Având avantajul uriaș al utilizatorilor activi de care dispune, companiei îi va fi foarte ușor să plaseze anunțurile legate de dispariția persoanelor targetate, ușurând astfel foarte mult munca autorităților.

Dacă ești pasionat de gadget-uri și tehnologie, înscrie-te mai jos pentru a primi gratuit cele mai bune informații din domeniu.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *