Beachbot este un robot care desenează pe nisip

Beachbot-DisneyResearch

Anul 2014 a reprezentat o ascensiune incredibilă a roboților. De la roboți industriali care lucrează cu o precizie milimetrică, la roboți de securitate, amuzament sau chiar proteze medicale, mașinăriile create de om rezolvă din ce în ce mai multe sarcini făcându-ne munca mult mai ușoară.

În spiritul acestei tendințe de a dezvolta roboți independenți care să efectueze diverse sarcini, compania Disney Research în colaborare cu Universitatea Tehnică din Zurich a prezentat robotul Beachbot, mașinărie care realizează diverse pictograme pe nisipul mării.

Robotul a fost special proiectat pentru a trage o greblă mică cu ajutorul căreia să poată desena pe nisip diverse pictograme (de la forme geometrice complicate până la celebrele personaje Disney). Robotul poate fi comandat și cu ajutorul unei telecomenzi pentru a realiza un desen liber.

Pentru a nu își schimba traseul, robotul se folosește de patru senzori amplasați în cele patru direcții cardinale. Disney Research a prezentat și modul de deplasare a robotului Beachbot. Astfel, acesta se folosește de o pereche de cauciucuri mai speciale, denumite roți balon, care nu lasă urme pe nisip, pictograma grafică fiind astfel realizată perfect. În spatele roților stă ascunsă și grebla automată care execută formele pe nisip. Grebla poate fi ajustată astfel încât muchia unui contur să aibă dimensiunea de 5 centimetri.

Deocamdată reprezentanții Disney Research nu au oferit informații privind comercializarea globală a simpaticului robot, limitându-se doar la a declara că vor lua în calcul și această opțiune.

Urmăriți mai jos modul de funcționare a robotului:

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *