X5 Max are doar 4,75 milimetri grosime

Vivo-X5-Max (1)

Vivo – X5 Max

Chinezii au împins întotdeauna limitele la maxim. Fie că vorbim de smartphone-urile  produse de Oppo – R5 (4.85mm) sau Gionee – Elife (5.1mm) dimensiunile reduse au fost întotdeauna capul de afiș alături de specificațiile tehnice în campaniile de promovare.

Astăzi compania Vivo a prezentat cel mai subțire smartphone din lume, modelul X5 Max măsurând doar 4.75 milimetri grosime. Chiar dacă este foarte subțire, X5 Max nu a renunțat la dotările de top oferind în același timp senzația de produs premium. Carcasa  exterioară este îmbrăcată în aluminiu de înaltă calitate iar ecranul de 5.5 inch Super AMOLED oferă o rezoluție de 1080p (401 ppi). Ca și la iPhone 6 camera principală iese puțin în exterior stricând linia design-ului, însă compensează la claritate (13 megapixeli) și focalizare (f/2.0). Terminalul este dotat cu două difuzoare stereo în partea de jos care oferă sunetului o claritate de invidiat.

Spre deosebire de competitori (Oppo – r5) X5 Max păstrează mufa jack standard de 3.5 milimetri, utilizatorul nemaifiind nevoit să apeleze la un adaptor extern pentru a conecta căștile. O altă caracteristică interesantă este capacitatea de a lucra cu două cartele (micro sim și nano sim). Știu că nu este ceva nou, dar având în vedere dimensiunile reduse este cu adevărat spectaculos faptul că producătorii chinezi au găsit spațiu pentru încă o cartelă. La nevoie utilizatorul poate folosi un card microSD (până la 128GB) în locul cartelei nano sim pentru suplimentarea spațiului de stocare. Smart nu ?

Vivo-X5-Max (4)

“Sub capotă”

Qualcomm se ocupă cu puterea de procesare a terminalului, X5 Max fiind echipat cu un procesor Snapdragon octa-core (x64) tactat la 3.7 Ghz. Device-ul mai beneficiază de  2 GB memorie RAM și 16 GB spațiu de stocare. Reprezentanții Vivo au declarat că bateria de 2000 de miliamperi oferă o autonomie de o zi în condiții de folosire intensă.  X5 Max suportă rețeaua de mare viteză 4G LTE, Wi-Fi Dual band și Bluetooth v4.0. Bineînțeles că nu lipsesc nici senzorii de proximitate, compas și accelerometru.

Mai merită notat faptul că terminalul este echipat cu un cip audio dedicat oferit de Yamaha ( YSS-205X), care oferă o atenuare considerabilă a zgomotului de fond. Tot datorită acestui cip audio utilizatorul va beneficia de o serie de efecte pe voce în cazul în care folosește telefonul la karaoke.

Momentat X5 Vivo rulează sistemul de operare Android versiunea 4.4.4 (Kitkat) însă oficialii companiei au anunțat că în curând terminalul va primi ultima actualizare lansată de GoogleAndroid 5.0 LolliPop.

 

Pentru început X5 Max se va comercializa doar în China pentru suma de 490 dolari (1800 ron), dar începând cu 2015 este foarte probabil ca Vivo să comercializeze telefonul și în Europa.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *