Microsoft pregătește un eveniment dedicat special sistemului de operare Windows 10

Windows-10 (5)

Microsoft pregătește un eveniment special în care va prezenta cel mai nou sistem de operare – Windows 10. Mai precis în data de 21 Ianuarie 2015 gigantul din Redmond va oferi detalii amănunțite atât despre noul sistem de operare cât și despre planurile companiei în privința tabletelor și a telefoanelor inteligente. Gigantul software a trimis deja email-uri jurnaliștilor, pe care îi invită la evenimentul intitulat „următorul capitol”.  Am mai scris recent un articol despre cel mai nou sistem de operare – Windows 10 ( aflat deocamdată doar în faza BETA)  în care am prezentat mai pe larg noile caracteristici.

Microsoft – Windows 10

Ne așteptăm ca la evenimentul dedicat din 21 Ianuarie 2015, Microsoft să facă o prezentare mult mai amplă a noului sistem de operare, oferind detalii tehnice și o listă completă a noilor caracteristici implementate. Până acum știm doar că Windows 10 reprezintă o combinație între Windows 7 și Windows 8, acesta îmbinând cele mai utile caracteristici de la sistemele de operare anterior menționate. După cum probabil ați observat deja, în Windows 10 utilizatorul va avea posibilitatea de a lucra în modul “ferestre multiple”, economisind astfel spațiu de lucru, fiind totodată la fel de productiv ( lucrând cu mai multe proiecte) chiar și în lipsa celui de-al doilea monitor.

O altă modificare importantă la sistemul de operare Windows 10 este meniul Start. Microsoft a reintrodus mult așteptatul buton Start, iar aplicațiile Live (vremea, calendar, mail, cloud, fotografii, etc.) au fost redesenate, fiind mult mai atrăgătoare. Acestea nu se vor mai deschide în toată fereastra ci vor fi integrate în meniul contextual al butonului Start. Utilizatorul are de acum  posibilitatea de a personaliza bara de lucru, redimensionând și schimbând locul aplicațiilor după bunul plac.

Altă caracteristică interesantă la Windows 10 este centrul de notificări. Toate aplicațiile care trimit mesaje de alertă sau de informare spre utilizator, au fost grupate într-un singur loc, economisind spațiu. Printr-un simplu click utilizatorul se poate informa cu privire la alertele și mesajele de notificare primite de la diverse aplicații, organizându-le mult mai eficient. Microsoft a redesenat și pictogramele principale ( My Computer, My Document, Recycle Bine, etc. ) oferindu-le un design mult mai modern.

Mai merită menționat faptul că  linia de comandă (command promt), a fost îmbunătățită considerabil, astfel utilizatorul va avea posibilitatea de a copia și adăuga documente sau diverse linii de comandă direct din tastatură (prin comanda copiere/lipire). Tot la capitolul caracteristici noi menționăm și introducerea asistentului virtual Cortana (care până acuma era disponibil doar în rândul tabletelor și a smartphone-urilor).

Pe lângă prezentarea detaliată a noului sistem de operare Windows 10, Microsoft va oferi detalii atât despre ediția enterprise ( Windows 10 – Server) cât și despre planurile acestora privind următoarea generație de tabletele și telefoanele inteligente.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă cu încredere pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *