Creatorul jocului Minecraft și-a cumpărat o vilă de 70 de milioane de dolari

Markus-persson-minecraft-penthouse (14)

Cu siguranță majoritatea dintre voi ați auzit cel puțin o dată de jocul video Minecraft. Lansat în 2009 de programatorul suedez Markus Persson, Minecraft a devenit popular datorită specificului inedit. Jucătorii au la dispoziție o lume virtuală, pe care o pot modela fără nici o piedică, în funcție de preferințele personale. Minecraft oferă posibilitatea jucătorului de a construi, exploata, asimila resurse și de a se duela cu alți oponenți din întreaga lume.

Fiind atât de complex și cel mai important fără limite care să te împiedice să îți desfășori activitatea așa cum dorești, Minecraft a devenit în scurt timp de la lansare extrem de popular, captivând imediat jucătorii. În prezent jocul video este disponibil pe PC-uri, telefoane, tablete și console.

Ca să vă faceți o părere despre popularitatea jocului, până în luna Februarie a acestui an, Minecraft a bifat cifra de 100 de milioane de utilizatori înregistrați și 14,3 milioane de jocuri pentru PC-uri vândute în întreaga lume.

Creatorul popularului joc video a devenit extrem de bogat după ce  în Septembrie gigantul Microsoft, i-a cumpărat toate drepturile asupra jocului pentru fabuloasa sumă de 2,5 miliarde de dolari. Fiind unul dintre cei mai bogați programatori de pe planetă la ora actuală, suedezul Markus Persson (Notch) a achiziționat recent una dintre cele mai scumpe și luxoase proprietăți aflate la vânzare în celebrul oraș Beverly Hills, pentru suma de 70 de milioane de dolari. Potrivit tabloidelor de peste ocean, starurile Jay-Z și Beyonce au fost interesate de aceeași  proprietate (pe care au vizitat-o de șase ori) însă nu s-au decis asupra sumei finale.

„Prețul de achiziție este un record pentru o proprietate aflată în acest cartier, chiar dacă cumpărătorul a oferit cu 15 milioane de dolari mai puțin față de suma inițială la care a fost listată proprietatea” a declarat președintele Asociației Proprietăților de Lux din Beverly Hills, Sally Foster.

Într-o scurtă descriere postată pe contul personal de Twitter, actualul proprietar (Markus Persson) a declarat: „Am până și un bar de dulciuri, un showroom auto, un bar plin cu băuturi, o piscină imensă, 8 dormitoare, 15 băi și o sală de cinema care îmi oferă o experiență copleșitoare”.

Aruncă o privire  mai jos asupra proprietății achiziționate de Markus Persson:

 

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *