De astăzi Facebook va permite să căutați și postări mai vechi, nu doar poze

FacebookAu trecut aproape doi ani de când Facebook a lansat serviciul de căutare Graph Search, serviciu prin care utilizatorii puteau naviga printre pozele din arhivele prietenilor sau cunoscuților. Astăzi, compania a anunțat o actualizare semnificativă la modul de funcționare a motorului de căutare. Utilizatorii vor putea tasta cuvinte cheie pentru a căuta postări individuale asignate unui anumit utilizator sau unei pagini. Până astăzi utilizatorii puteau căuta doar fotografiile în care  erau etichetați prietenii sau persoanele apropiate, nu și postările acestora.

Dacă veți tasta în căsuța de căutare numele unui prieten, începând de la primele litere introduse motorul de căutare vă propune o listă de prieteni cu care ați interacționat cel mai mult, iar după ce numele a fost complectat, aceeași funcție de auto complectare vă propune evenimente specifice postate de persoana respectivă. (ex. dacă tastezi Alexandra,  Alexandra nuntă,  Alexandra absolvire, etc…) Facebook îți va recomanda automat pozele și postările asignate evenimentului sau persoanei respective. Apăsând pe sugestia oferită de Facebook, motorul de căutare vă redirecționează în arhivele utilizatorului sau a pagini căutate, unde va afișa toate postările, pozele și evenimentele care au în componența descrierii cuvintele cheie căutate.

Facebook-search (1)

În continuare veți avea posibilitatea de a căuta „legăturile” dintre voi și prietenii din cercul apropiat, dar Facebook consideră că noul mod de afișare a rezultatelor după ce introduceți cuvintele cheie este mult mai optimizat pentru platforma terminalelor mobile, platformă pe care Facebook o consideră extrem de importantă.

„Utilizatorii noștri folosesc mult telefonul mobil, iar Facebook dorește să le ofere acestora o experiență de utilizare îmbunătățită, astfel am perfecționat modul de căutare prin arhive” a declarat managerul Graph Search, Rousseau Kazi.

Actualizarea este disponibilă de ieri pentru pc-uri și laptop-uri iar pentru terminalele care folosesc sistemele de operare iOS și Android va fi disponibilă o aplicație independentă în următoarele zile.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *