SmartWatch 3 este noul ceas inteligent de la Sony

Sony-SmartWatch-3 (3)

SmartWatch 3

„De acum nu mai depinzi de smartphone”, acesta este sloganul pentru cel mai nou ceas inteligent din portofoliul celor de la Sony. Compania japoneză descrie ceasul ca fiind un accesoriu tech impresionant, distractiv și  nu în ultimul rând util. Device-ul rulează conținutul media direct de pe hard disk-ul intern, astfel posesorul nu mai este nevoit să aibă telefonul în apropriere în cazul în care dorește să asculte muzică. Toate măsurătorile înregistrate de ceas ( numărul pașilor efectuați, caloriile arse, ritmul cardiac, etc.) pot fi accesate și prin intermediul aplicației Lifelog.

Chiar dacă device-ul a fost prezentat publicului larg de ceva vreme, Sony abia de astăzi a dat drumul comenzilor. Ceasul inteligent este orientat în special pe segmentul fitness-healt, Sony evitând construcția din metal și aspectul de lux. Practic compania japoneză s-a axat pe nevoia utilizatorului de a monitoriza cei mai importanți parametrii ai organismului în viața de zi cu zi. Plasticul maleabil din care este realizat ceasul, acoperă carcasa în proporție de 80 %, excepție făcând doar ecranul. Conform celor de la Sony, SmartWatch 3 a fost conceput din dorința de a impresiona audiența prin performanță și eleganță.

Sony-SmartWatch-3 (5)

Specificații tehnice

Display-ul ceasului are 1.68 inch în diagonală  și o rezoluție de 320×320 pixeli. Device-ul este echipat cu un procesor quad-core tactat la 1.2 GHz, 512MB memorie RAM, 4GB spațiu intern de stocare și o baterie de 420 miliamperi, care îi va oferi o autonomie de aproximativ două zile în condiții de folosire normală. Chiar dacă nu se distanțează față de restul produselor aflate pe piață la capitolul specificații tehnice, smartwatch-ul produs de Sony se poate mândri cu senzorul GPS integrat, fiind primul ceas inteligent de pe piață care are un astfel de senzor integrat.De acum utilizatorul nu mai este nevoit să aibă telefonul mereu aproape pentru a folosi aplicații de tip tracking. Senzorii de lumină ambientală, accelerometru, busolă și giroscop nu lipsesc de pe noul vârf de gamă de la Sony. Device-ul mai este certificat IP68, fiind rezistent la apă și praf.

SmartWatch 3 este primul ceas inteligent din portofoliul companiei japoneze care va rula sistemul de operare Android Wear.

Deocamdată Sony livrează doar modelul negru pentru suma de 250 dolari, însă dacă sunteți interesați să achiziționați device-ul și în alte culori (roz, galben și alb) trebuie să mai așteptați puțin.

Urmăriți videoclipul de prezentare mai jos:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *