Miercuri se va inaugura un ecran gigant în Time Square

Time Square-New York (1)

testarea ecranului gigant din Time Square

În celebra piață Time Square din New York se va inaugura miercuri cel mai mare display din America. Ecranul lat de 8 etaje și lung aproape cât un teren de fotbal este alcătuit din nu mai puțin de 24 de milioane pixeli. Conform specificațiilor tehnice, display-ul gigant este capabil să redea conținutul multimedia la cel mai înalt standard de definiție disponibil la ora actuală – 4 K (dublu Full HD). Celebra piață Time Square, este situată la intersecția bulevardelor Broadway și Seventh Avenue. Aceasta s-a remarcat de-a lungul anilor datorită panourilor publicitare diversificate care oferă un aspect deosebit locului dar și datorită numărului mare de oameni care traversează piața în fiecare zi (fiind în prezent printre cele mai aglomerate destinații turistice din lume).  Marii producători de echipamente electronice (și nu numai) își afișează cele mai noi reclame în acest loc vizitat de aproximativ 39 de milioane de turiști anual. Display-ul gigant  este cel mai scump panou digital din piața Time Square, iar inaugurarea acestuia se va face miercuri.

“Dimensiunea contează întotdeauna în Time Square” a declarat Harry Coghlan, președintele asociației care se ocupă de vânzarea spațiului  publicitar. Săptămâna trecută am testat modul de afișare a reclamelor pe noul panou, iar turiștii din piață au rămas literalmente blocați când au văzut dimensiunea și calitatea excepțională de redare a conținutului multimedia, a mai adăugat acesta.

Time Square-New York (4)

Conform zvonurilor, gigantul Google își va face primul reclamă pe noul panou digital timp de patru săptămâni contra sumei fabuloase de 2.5 milioane de dolari.

Piața simbol din New York este traversată în fiecare zi de peste 300.000 de persoane ( majoritatea turiști), iar dacă localnicii nu mai sunt impresionați de multitudinea panourilor electronice strălucitoare, turiștii (cei mai mulți la număr) vizitează piața în special datorită acestor panouri, iar producătorii de publicitate mizează pe această expunere uriașă.  Spectacolul redat de multitudinea panourilor electronice este garantat atât ziua cât și noaptea, acestea afișând reclame pentru cele mai cunoscute și consacrate branduri din lume.

Conform unui studiu, opt din zece persoane aleg ca destinație turistică piața Time Square datorită panourilor publicitare. Jumătate dintre turiști s-au fotografiat alături de brand-urile preferate, iar 60 % dintre persoanele chestionate au declarat că au petrecut cel puțin 5 minute în fața unui panou electronic.

LG a inaugurat deja cel mai mare display din lume în Arabia Saudită, acesta măsurând nu mai puțin de 245 metri în lungime și 12 metri în lățime.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Nu uita de reducerile din această perioadă de la eMAG!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *