Facebook a lansat o aplicație destinată special grupurilor

Facebook-groups (3)
Inginerii de la Facebook continuă să lanseze aplicații de sine stătătoare, dar care rămân anexate platformei de socializare. După aplicația Mesaje (prin care utilizatorii pot conversa fără să mai fie nevoiți să folosească aplicația nativă), reprezentanții Facebook au prezentat o aplicație nouă denumită Grupuri.

Posesorii telefoanelor inteligente și a tabletelor au începând de astăzi acces la aplicația Grupuri, aplicație care gestionează toate grupurile în care utilizatorul este înscris.  Conform descrierii din magazinele virtuale AppStore și google Play, aplicația Grupuri gestionează mai simplu și mai eficient grupurile în care ești înscris.
Fiecare grup  are atașată o pictogramă specifică pentru o recunoaștere mai rapidă, iar  la o simplă atingere aplicația deschide grupul dorit împreună cu fotografiile, mesajele și calendarul partajat de utilizatori. În cazul în care utilizatorul dorește să navigheze în alt grup, trebuie doar să gliseze pagina în jos iar aplicația va intra în ecranul principal unde sunt afișate în ordine alfabetică toate grupurile asignate utilizatorului.

Postarea într-un anumit grup se face la fel în pagina principală Facebook, cu care suntem cu obișnuiți. Utilizatorul este încurajat de aplicație să își creeze propriul grup cu o temă specifică (prieteni apropiați, școală, club, familie, etc.) și nivelul de intimitate dorit ( secret, închis sau public).Facebook-groups (2)

Aplicația Grupuri oferă recomandări asignare la grupuri noi pe baza istoricului de navigație dar și pe baza grupurilor în care utilziatorul este  deja înscris ( ex. dacă apreciezi o pagină auto-moto, aplicația își recomandă un grup cu profil asemănător).

Grupurile private sau publice sunt în creștere la nivel global, dar ce-a mai accentuată explozie de grupuri noi înregistrate  este în Brazilia și Indonezia unde tendința de a folosi internetul pe terminalele mobile este în creștere constantă.

“Aplicația este destinată în mod special persoanelor care sunt înscrise în mai multe grupuri, Facebook dorind să facă experiența de utilizare  mult mai plăcută și utilă pentru utilizator”  a declarat Shirley Sun, product manager-ul de la Facebook, “Foarte mulți antreprenorii au ales să își promoveze sau să își vândă produsele  prin intermediul grupurilor” a mai adăugat acesta.

Cel mai mare grup de pe Facebook a fost creat de o persoana din Mauritania, iar acesta numără deja un sfert de milion de membrii.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *