Echo este boxa inteligentă care vorbește cu tine

Boxa Eco - Amazon (2)

În ultima perioadă Amazon face pași tot mai îndrăzneți în sectorul tehnologiei. Gigantul comerțului online a prezentat astăzi boxa inteligentă Echo care redă știrile, conținutul media sau informații despre vreme. Boxa inteligentă se asamănă oarecum cu asistenții personali Cortona și Siri produse oferite de Google și Apple. Device-ul Echo se activează printr-o simplă comandă vocală (Alexa) iar utilizatorul poate cere informații despre știri, evenitemte, datele de contact de la un anumit restaurant, prognoza meteo pentru următoarele zile sau dacă dorește un mediu ambiantal  mai plăcut  redarea unei anumite selecții muzicale.

Boxa inteligentă Echo accesează marile site-uri pentru redarea știrilor (Wikipedia, ESPN, NRP, etc.), pentru ca utilizatorul să fie informat în mod corect. Dispozitivul are integrat șase microfoane plus o serie de senzori care captează cerințele utilizatorului din orice direcție. Chiar dacă este în modul de redare a conținutului media, Echo poate primi comenzi vocale de la utilizator fără nici o problemă. Datorită serverelor cloud la care se conectează, boxa inteligentă Echo poate învață rapid tiparul de vocabular al utilizatorului, plus  jargonurile folosite sau preferințele personale ale acestuia.Boxa Eco - Amazon (1)

Dispozitivul inteligent poate fi controlat la distanță cu ajutorul unei aplicații dacă posesorul deține un terminal cu sistem de operare Android sau Fire OS. Boxa Echo are conectivitate Wi-Fi de mare viteză și Bluetooth 4.0, două difuzoare (woofer pentru bas și tweeter pentru înalte) plus dispozitivul reflex port care elimină distorsiunea. La partea superioară există un led care atenționează utilizatorul cu privire la modul de funcționare și două  butoane de selecție : mut și acțiune.

Portabilitatea este marele dezavantaj al boxei Echo, aceasta funcționând doar prin conectarea la priză. Chiar dacă restul device-lor asemănătoare de pe piață se concentrează în primul rând prin portabilitate, Amazon doreșe că boxa Echo să fie în centrul locuinței.

Boxa Eco - Amazon (3)

Amazon dorește prin prezentarea acestui proiect ambițios, să vină în ajutorul utilizatorilor în treburile cotidiene. Atfel aceștia vor avea acces mai rapid la informații și conținut muzical ( inclusiv radio online).

Boxa Echo poate fi comandată deocamdată doar pe baza de invitație și costă aproximativ 700 ron.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *