Copresence va fi noul serviciu de partajare a informațiilor de la Google

Google - copresence (2)

Conform ultimelor zvonuri Google lucrează la un nou serviciu de tip sharing. Utilizatorul va avea posibilitatea de a partaja documentele, muzica, filmele, mesajele, etc. cu alte device-uri. Noul serviciu de tip sharing poartă numele de cod Copresence, iar Google intenționează să combine caracteristicile cele mai utile de la AirDrop ( serviciul de sharing oferit de Apple) și NFC.
Copresence va utiliza atât conexiunea prin Bluetooth cât și prin Wi-Fi pentru a realiza schimbul de informații între terminale. Deocamdată nu este clar ce alte informații vor mai putea partaja utilizatorii în afară de conținutul multimedia, mesaje și documente, dar conform zvonurilor, Google are ambiții mari cu noul proiect.

Este foarte posibil ca Googlenu limiteze acest serviciu de partajare a informațiilor  la dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android, fiind deja binecunoscută intenția acestora de a începe un proces prin care să faciliteze schimbul de informații și documente dintre utilizatorii device-urilor cu sistem de operare iOS și utilizatorii Android.

 

Programatorul care a descoperit informațiile despre Copresence, a mai declarat că Google a patentat deja mai multe brevete ale serviciului de partajare, brevete care conțin informații despre schimbul de date dintre două terminale și un server. Chrome va fi integrat în noul serviciu de sharing, utilizatorul nemaitrebuind să își creeze un cont nou pentru a putea folosi serviciul de partajare a informațiilor ( asta în cazul în care acesta are cont valabil de gmail).

Conform imaginilor (care au fost extrase din magazinul online Google Play) atribuite serviciului Copresence, device-urile ( telefoane și tablete) partajează informații despre hărți, muzică, fotografii, mesaje, contacte, etc. într-un mod simplu și eficient.

Rămâne de văzut cât de repede va implementa Google noul serviciu și cât de util va fi acesta.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *