Dubike, este prima bicicletă inteligentă din lume

Dubike-bicicleta inteligenta (1)

Cel mai mare motor de căutare din China (Baidu) va lansa prima bicicletă inteligentă din lume.

După brățările, ceasurile, frigiderele și televizoarele inteligente, a venit momentul ca unii producători să se axeze pe următorul segment „hot” în materie de tehnologie. Motorul chinez de căutare Baidu a prezentat bicicleta inteligentă Dubike.

Poate că nu vă așteptați ca și bicicletele să devină tech, dar pe bune, până la urmă, cât de tare ar fi să folosești o bicicletă smart? Pentru persoanele sceptice care refuză sau nu îmbrățișează cu așa mare drag înclinarea către tehnologie, țin să le amintesc faptul că și spidometrele digitale (montate pe ghidon) sunt tot o parte a tehnologiei, pe lângă viteza de deplasare, cele mai noi produse au caracteristici tech, gen: afișarea condițiilor meteo, presiunea atmosferică, distanța parcursă, caloriile arse etc.  

Pe lângă caracteristica Hi-Tech, bicicleta prezentată de Baidu are un design excepțional, oferind impresia unui obiect premium, bine finisat. Dubike mai are o caracteristică interesantă: este primul model de bibicleta ce va permite convertirea mișcării cinetice în energie electrică, asta înseamnă că atât ledurile cât și restul senzorilor integrați vor fi alimentați cu energiea rezultată din pedalat. Tot cu ajutorul acestui procedeu de captare și înmagazinare a energiei electrice, posesorul va avea posibilitatea de a încărca smartphone-ul sau alte device-uri gratuit.  Smart nu?

Dubike-bicicleta inteligenta (1)

Bicicleta este dotată cu o serie de senzori care înregistrează diverse informații despre utilizator și mediul înconjurător. Astfel, în stilul caracteristic “sănătate și fitness”, posesorul poate urmări ritmul cardiac, numărul pedalelor efectuate, forța care a depus-o pe un anumit traseu sau numărul caloriilor arse, totul prin intermediul unei aplicați dedicate. Bicicleta inteligentă se conectează la smartphone prin intermediul serviciului Bluetooth. Deplasarea pe un anumit traseu va fi mult mai plăcută, deoarece aplicația oferă în mod automat rute ocolitoare (atunci când este cazul), direcții și alte informații despre condițiile de deplasare.

Institutul de Cercetări Avansate vine în ajutorul producătorilor de biciclete tech, oferind un sistem de operare care integrează perfect atât programele dedicate sănătății și fitness-ului cât și  programele de orientare (hărți, busolă, direcții etc).

Deocamdată compania nu a oferit informații legate de prețul de comercializare, greutata biciletei și alte specificații tehnice.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l si prietenilor tăi!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *