ZenWatch este primul ceas inteligent de la Asus

ZenWatch powerd by Asus

Cu ocazia târgului international IFA de la începutul acestui an, Asus a anunțat primul ceas inteligent din portofoliul companiei (ZenWatch).  Având în vedere expansiunea rapidă a ceasurilor inteligente în sectorul tech, Asus nu a vrut să își lase competitorii direcți LG și Motorola să își “facă de cap” cu modelele G Watch R și Moto 360.

După o serie lungă de speculații și zvonuri referitoare la ZenWatch, Asus a prezentat marți publicului larg  smartwatch-ul împreună cu specificațiile tehnice și prețul la care poate fi achiziționat. ZenWatch are un design foarte elegant, curea de piele rafinată iar la prima vedere acesta îți lasă părerea că este un produs cu adevărat premium. Printre caracteristicile interesante ale ceasului  se pot enumera: deblocarea/blocarea ecranului de la telefon, accesarea camerei de fotografiat, preluarea apelurilor telefonice și posibilitatea de a manageria aplicația Find My Phone, în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil.

“În cinstea timpului măsurat cu precizie și a inovațiilor inteligente vă prezentăm ZenWach”, acesta este moto-ul campaniei de marketing promovat de Asus.

Date tehnice

Ceasul inteligent ZenWatch are un display ușor curbat AMOLED de 1.63 inch, cu o rezoluție 320 X 320 pixeli și protecția sticlei Gorrila Glass 3. Puterea de calcul este oferită de Snapdragon prin procesorul 400, tactat la 1.2 GHz, alături de 512MB memorie RAM. ZenWatch are o capacitate de stocare de 4 GB, conectivitate Bluetooth 4.0 și baterie Polymer (1.4Wh). Ceasul este certificat IP55, fiind rezistent la apă. Având dimensiuni de 50.6×39.8×7.9mm acesta cântărește doar 75 de grame. ZenWatch rulează sistemul de operare Android Wear, fiind compatibil cu majoritatea terminalelor care utilizează Android.

Welness manager

Caracteristica Fitness este un “must have” pentru ceasurile inteligente aflate pe piață, astfel ZenWatch nu face excepție la acest capitol. Acesta monitorizează și înregistrează numărul caloriilor arse, ritmul cardiac și nivelul de intensitate al exercițiilor fizice efectuate de utilizator. Posesorul ceasului mai are la dispoziție și o serie de grafice constituite pe baza nivelului de activitate fizică efectuat în ultima perioadă de timp. Doritorii pot achiziționa ceasul pentru suma destul de piperată de 200 euro.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *