Sony lucrează intens la viitorul vârf de gamă – Xperia Z4

xperia-z3

La nici o lună de la lansarea smartphone-ului Xperia Z3, se zvonește faptu că gigantul japonez Sony lucrează intens la următorul vârf de gamă din portofoliu – Xperia Z4. Chiar dacă Xperia Z1, Z2 și Z3 se diferențiază între ele doar la capitolele dimensiuni, greutate și mici ajustări la componentele hardware, Xperia Z4 pare a fi cu adevărat vârful de gamă așteptat de fani.

Strategia celor de la Sony de a lansa produse de top într-un timp atât de scurt (6 luni) era să îi coste, deoarece consumatorii de tehnologie încep încet încet să se plictisească de modelele “noi” care au defapt mici ajustări față de modelul anterior. Chiar dacă pe termen scurt Sony a dat mai multe lovituri  financiare datorită vânzărilor bune, pe termen lung lipsa dedicării totale pentru vârful de gamă din portofoliu va fi taxată de persoanele care nu mai sunt dispuse să cheltuiască un buget de top pentru un telefon care are doar mici ajustări față de modelul precedent.

Design-ul exterior al smartphone-ului Xperia Z4 va fi în linii mari asemănător cu cel al actualului vârf de gamă Xperia Z3. Acest lucru nu este neapărat rău, deoarece Z3 este foarte subțire iar ca și design arată chiar foarte bine. “Sub capotă” însă Xperia Z4 va suferi modificări semnificative, astfel în premieră pentru smartphone-uri aflate în acest moment pe piață, Xperia Z4 va fi echipat cu noul procesor 810 construit pe tehnologia 20nm oferit de Snapdragon, cu arhitectura pe 64 de biți. Procesorul octa-core este tactat la 2.8 GHz  și va avea patru nuclee Coretex-A57 și patru nuclee Coretex-A53. Device-ul va folosi procesorul grafic 430 ofeirt de  Adreno.

Sony îmbunătățește și camera principală a terminalului, astfel senzorul IMX220 folosit de la primul model (Xperia Z1), va fi înlocui cu unul mai performant (sensibilitate sporită la lumină și zgomot de fond mai redus). Dacă ne gândim la faptul că majoritatea producătorilor importanți (Samsung, Motorola, LG și chiar Apple) folosesc senzorii de la Sony, nu ne putem aștepta decât la performanțe ridicate de la viitoarea cameră. Având în vedere că de curând a fost lansat și Android 5.0 (LolliPop), partea de software a device-ului va beneficia de îmbunătățiri radicale, iar dacă mai punem la socoteală faptul că Sony își va mai pune amprenta și asupra interfeței de utilizare, categoric  Xperia  Z4 va fi un telefon cu adevărat nou.

Xperia Z4 va avea un display QuadHD de 5.5 inch, având rezoluția de 1440p, conectivitate LTE 6 (300 Mbps), Bluetooth 4.1, 4 GB memorie RAM și 32 GB capacitate de stocare.

După cum observați din specificațiile hardware de mai sus, este clar faptul că și viitoarele vârfuri de gamă de la Samsung, HTC, LG, etc. vor merge pe această direcție cu ecrane mai mari, mai calitative, viteze de conectare superioare (noul standard LTE), procesor nou de la Snapdragon, octa-core cu arhitectură pe 64 de biți și 4 GB memorie RAM.

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *