Nexus 6 și Nexus 9 sunt noile vârfuri de gamă de la Google

Nexus-Family

 

Google a prezentat miercuri noul sistem de operare Android 5.0 – Lolipop și vârfurile de gamă în materie de device-uri, astfel Nexus 6 și tableta produsă de HTC dar sub tutela Google – Nexus 9 vor fi capul de afiș pentru cel puțin un an.

Nexus 6

Acesta este primul smartphone care are instalat sistemul de operare Android Lollipop, versiunea oficială. Acesta are un ecran de 6 inch cu rezoluție Quad HD (2560 x 1440), cameră  de fotografiat de 13 megapixeli, cu senzor de stabilitate a imaginii. Bateria terminalului este de 3220 miliamperi având integrată caracteristica Turbo Charger, astfel bateria va avea 6 ore de autonomie după doar 15 minute de încărcare la priză. Nexus 6 are un procesor quad-core tactat la 2.7 GHz, 3 GB memorie RAM și 16/64 GB spațiu de stocare.

Terminalul este disponibil în două culori: albastru și alb. Prețul de comercializare anunțat de Google este de 649 dolari, device-ul fiind disponibil pentru precomandă spre sfârșitul lunii Octombrie.

 

HTC Nexus 9

nexus-9

Tableta produsă de HTC sub tutela celor de la Google are un display IPS-LCD de 8.9 inch, protejat de sticla Gorilla Glass 3. Carcasa spate a tabletei este confecționată din plastic plăcut la atingere, iar marginile rotunjite sunt din metal. Nexus 9 are un procesor cu arhitectură pe 64 de biți, quad –core tactat la 2.3 GHz, 2 GB memorie RAM și 16/32 GB spațiu de stocare. Camera principală are 8 megapixeli și 3264×2448 megapixeli. Nexus 9 dispune de conectivitate WiFi dual-band, 3G, 4G, Bluetooth și microUSB.

Google a anunțat un preț de pornire de la 399 dolari, iar în funcție de opțiuni acesta poate ajunge până la 700 de dolari. Tabeleta Nexus 9 este disponibilă pentru comandă începând cu 17 Octombrie.

 

Nexus Player

Nexus-player

Acesta este serviciul de streamming conceput pentru a înlocui vechea platformă Google TV (platforma care nu s-a bucurat de succes). Nexus Player nu are tastatură ca și Google TV dar poate fi activat prin comandă vocală sau din interfața grafică cu ajutorul unei telecomenzi. Acesta sincronizează și partajează conținutul multimedia cu dispozitivele care rulează Android Lollipop (telefoane, tablete și ceasuri inteligente). O caracteristică interesantă este faptul că utilizatorul poate începe vizionarea unui film pe Nexus Player și comuta continuarea pe o tabletă sau un smartphone. Nexus Player este compatibil și cu Google Cast, având incluse toate caracteristicile oferite de Chromecast.

Persoanele interesate îl pot comanda pentru suma de 99 de dolari începând cu 17 Octombrie.

 


Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. October 17, 2014

    […] (acadea).  Acesta a debutat după cum era de așteptat pe device-urile din propria curte:  smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 și Nexus Player serviciul de streamming. Nexus Player fiind primul device care utilizează sistemul de operare […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *