Microsoft va lansa propriul ceas inteligent în perioada următoare

Microsoft smartwatchMicrosoft ar urma să lanseze propriul ceas inteligent săptămânile următoare. Chiar dacă oficialii Microsoft nu au confirmat nimic deocamdată, zvonurile cum că aceștia ar urma să lanseze un ceas inteligent în perioadă imediat următoare s-au intensificat.

Conform publicației Forbes, smartwatch-ul pe care îl va lansa Microsoft urmează trendul în materie de tehnologie ușor de portat, astfel acesta va înregistra și ritmul cardiac al utilizatorului. Lansarea ceasului va celebra 10 ani de când compania americană a lansat ceasul SPOT, care utiliza undele radio FM pentru transmiterea mesajelor, știrilor, informațiilor despre acțiuni și despre vreme. Ceasul inteligent va beneficia și de o optimizare a bateriei, astfel încât utilziatorul se va bucura de o autonomie de aproximativ două zile. Microsoft a înregistrat la începutul acestui an mai multe patente referitoare la ceasurile inteligente, iar conform ultimelor zvonuri ceasul pe care ar urma să îl lanseze va avea un display de 1.5 inch.

Smartwatch-ul se va axa pe activitățile de tip fitness, acesta înregistrând numărul pașilor, caloriile arse și ritmul cardiac al utilizatorului. Senzorii de captură vor fi amplasați în partea din spate a carcasei. Microsoft a testat și abilitatea ceasului de a înregistra ritmul cardiac atât ziua cât și noaptea.

Caracteristica ce-a mai interesantă a smartwatch-ului, este compatibilitatea  software atât cu sistemul de operare Windows Phone (Mircrosoft) cât și cu  iOS (Apple) și Android (Google). Prin adoptarea acestei decizii Microsoft face un pas uriaș, deschizând practic porțile pentru toți consumatorii de tehnologie care sunt interesați de achiziția ceasului, chiar dacă nu au un terminal cu sistem de operare  Windows Phone. Gigantul american va dezvolta în paralel aplicații separat pentru fiecare sistem de operare, pentru a sprijini sincronizarea eficientă între senzorii ceasului și notificările primite de terminalele mobile. Microsoft smartwathc patent

Device-ul va fi disponibil pentru comandă imediat după prezentare, deoarece Microsoft  și-a planificat foarte bine strategia înainte de sărbători. Rămâne însă de văzut care sunt caracteristicile hardware și prețul de achiziție al ceasului.
Nu uita faptul că zilele acestea sunt cele mai mari reduceri din Octombrie la eMAG!
Dacă ?i-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mul?umesc.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *